Sport Column Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Zo’n 10 maanden geleden, schreef ik mijn laatste sportkolomn, niet beseffend dat het zo lang zou duren voor dat ik weer in de pen kon klimmen voor de volgende aflevering.

Maar goed het virus bleek sterker dan het amateur sportgebeuren en dus bleven onze regio voetbal- en korfbalclubs verstoken van het competitiegebeuren. Voor de tweede keer op rij konden de diverse competities niet afgemaakt worden. Het negatieve daarvan is dat je geen kampioen kan worden en dus promoveren, het positieve dat je ook niet kan degraderen. Het is echter niet meer dan een doekje voor het bloeden, want en spelers en supporters willen uiteindelijk niets liever dan elke week van hun sport genieten, hetzij spelend, hetzij kijkend.

Vandaar ook dat we blij zijn dat we weer kunnen starten met een nieuw seizoen en hopen dat we dat dit keer dan ook echt af kunnen maken. Wat de voetbal betreft zijn de Ere- en 1ste Divisie 2 weken geleden al begonnen en vorig weekend de 2e en 3e Divisies.

In laatst genoemde komt één van onze regioclubs uit t.w. Barendrecht. Zij moesten direct al aan de bak in de altijd lastige uitwedstrijd tegen Hoek. Het werd een puntendeling, waar iedereen uiteindelijk mee kon leven. Zaterdag wacht hen de eerste thuiswedstrijd en wel tegen Excelsior’31. Normaliter zou dat geen probleem zijn, maar hoe de krachtsverhoudingen na zo’n lange pauze zijn is nog afwachten. Toch houden wij het, mede door het thuisvoordeel, op een overwinning voor de wit/rode formatie.

Komend weekend gaan ook de Hoofdklassers weer van start, waarbij 2 clubs die wij volgen bij betrokken zijn . In de eerste plaats Poortugaal die het thuis moet opnemen tegen het Utrechtse DHSC. In de afgebroken competitie van vorig seizoen hebben beide clubs niet tegen elkaar gespeeld, dus is het moeilijk in te schatten wat het eindresultaat zal worden. In elk geval wel reden genoeg voor ons, nieuwsgierig als we zijn, er de wedstrijd van de week van te maken, waarbij ik zelf het commentaar ervan mag verzorgen!!

De volgende club die we hierin volgen is Smitshoek. Zij krijgen al direct een stevige tegenstander voor de kiezen als ze in Veen op bezoek moeten bij Achilles. Die bezoeken liepen in het verleden vaak verkeerd af en we zijn dan ook benieuwd hoe het dit keer zal verlopen en hopen dat men daarbij geleerd heeft van het verleden.

De competitie voor de overige regioclubs start pas in het weekend van 25 en 26 september. Eerst gaat men namelijk, zoals ook in andere jaren, in een poulefase beginnen met 3 weken bekervoetbal vanaf 4 en 5 september. Dat betekent dat men het komend weekend kan gebruiken voor oefenwedstrijden om in het ritme te komen. Daarbij ontvangt Rhoon thuis Hekelingen en WCR thuis Spartaan’ 20 en Rijnmond H. Sport thuis OHVV. Van zowel Meeuwenplaat als Pernis hebben wij (nog) geen opgave gekregen of en tegen wie zij oefenen. Al met al kunnen de supporters weer hun hart ophalen en hun favoriete ploeg aan het werk zien.

De start van de korfbalcompetitie staat gepland op 11 september dus hebben zij zelfs nog 2 weken om te oefenen. Nikantes doet dit uit tegen Maassluis 3 en van RWA hebben wij nog geen informatie ontvangen!

Uiteraard start ook zaterdag weer tussen 14.00 en 17.00 uur ons wekelijks Sportprogramma, waarbij naast live reportages, ook de diverse tussenstanden, uitslagen en de ranglijst standen langs komen. Dit alles inclusief de overige sportnieuwtjes en overdekt met een heerlijke muzieksaus. De presentatie is in handen van Arie Korteweg, de techniek en muziekkeuze wordt verzorgd door Dick van de Meer, terwijl ik mijn plaatsje op de tribune in ga nemen.  Wij hebben er zin in en hopelijk u ook!!

Tot zaterdagmiddag dan maar.

Groet, Erwin.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *