Sport column Erwin de Jongh

Sportvrienden,

De herfst heeft duidelijk zijn intrede gedaan, al ziet het weekend er gelukkig weer aardig uit!.

Dat geldt voor Barendrecht in de 3e Div. A niet alleen wat het weer betreft, maar ook sportief! Men heeft na de 2-4 winst uit bij het hoger staande Harkemase Boys de onderste regionen verlaten en zo de opgaande lijn te pakken. Zaterdag komt hekkensluiter GOES op bezoek oftewel een goede kans om er weer 3 punten bij te vergaren en zo een sprong te doen naar de middenmoot. Al blijft bij zulke wedstrijden onderschatting een factor om rekening mee te houden!!

In de Hfd. kl. A was er de semi-derby tussen Smitshoek en sv Poortugaal met een 1-1 gelijkspel als eindresultaat. Iets waar de gasten een beetje meer baat bij hadden, aangezien de afstand tussen beiden 2 punten blijft in hun voordeel. Zaterdag moet Smitshoek op bezoek bij Scherpenzeel, wat na een sterke competitiestart op een 3 t/m 5 plaats staat met 5 punten meer. Een moeilijk klusje dus voor de ploeg van Edwin de Koning.

Voor Poortugaal wacht de thuiswedstrijd tegen ’s-Gravenzande dat 1 punt meer heeft. Een belangrijke wedstrijd, waarbij Poortugaal bij winst op de ranglijst wel eens goede zaken zou kunnen doen. Al hoewel de meeste punten tot nu toe in uitwedstrijden behaald zijn. Een mooie gelegenheid om die reeks te verbreken dacht ik zo!! Of dat gaat lukken gaan we bekijken in deze wedstrijd van de week, waarbij ik het commentaar mag verzorgen!

In de 3e kl. C kon Rijnmond H. Sport de goede start geen vervolg geven door thuis met 1-3 te verliezen van GHVV’ 13. Zaterdag wacht opnieuw een zware wedstrijd uit bij Kethel Spaland. Deze ploeg won namelijk hun beide wedstrijden. Een gelijkspel zou dan ook al mooi zijn!

In de 3e kl. D moest Rhoon met 3-1 hun meerdere erkennen in De Jonge Spartaan. Opnieuw een verliespartij, wat het aantal in de wedstrijden die er toe doen op 4 brengt met 1 gelijkspel. Het wordt dus opletten voor de rood/witte formatie om al niet vroeg in het seizoen in de problemen te komen. Een thuisoverwinning zaterdag tegen LMO, zou dan ook meer dan welkom zijn!

De andere Rhoonse formatie WCR pakte in de 4e kl. H thuis tegen Hekelingen hun eerste punt door met 0-0 gelijk te spelen. Hopelijk krijgt dat een positief vervolg in de uitwedstrijd tegen Zinkwegse Boys. De gastheren hebben 2 punten meer dan WCR dus is er wat te halen daar!! Succes.

In de 4e kl. G verloor Pernis uit tegen PPSC met 2-0. Wellicht kan dit recht gestreken worden in de thuiswedstrijd tegen Egelantier Boys die 2 punten minder heeft dan de Munoz formatie. We gaan er eigenlijk stilletjes een beetje van uit!

Meeuwenplaat tenslotte speelde in de zondag kl. 2 D eveneens als de week daarvoor gelijk en wel thuis tegen COAL 2-2. Een betere seizoenstart dan vorig jaar die naar meer smaakt en dat zou zo maar kunnen in de uitwedstrijd van zondag tegen Wilhelmus wat nog op 0 punten staat. Ik zou zeggen: Ga ervoor binnen is binnen!!

De korfballers beleefden een vervelend weekend en dat niet alleen qua weer! In de 1e kl. F verloor RWA thuis tegen KOAG met

9-16. Nu is dit wel een angstgegner van de Albrandswaardse formatie, maar ook het geboden tegenspel was van dien aard dat de nederlaag terecht was. Even ademhalen en weer er tegenaan, want zaterdag wacht in Barendrecht de derby tegen Vitesse en om niet verder af te zakken zijn de punten dan hard nodig! We duimen ervoor!

In de 4e kl. F is Nikantes met een trieste reeks bezig door ook hun vierde wedstrijd te verliezen thuis tegen Oranje Nassau met 6-14. Misschien dat in deze negatieve reeks zaterdag een keer kan komen als men opnieuw thuis moet aantreden tegen V&V/KCN dat eveneens nog 0 punten op de teller heeft staan. Ook hen wensen we succes!

Het toch al mooie komende sportweekend kan zaterdag nog meer opgefleurd worden doordat we er met Albrandswaardsport tussen 14.00 en 17.00 uur weer live bij zijn. Zowel op het veld bij de wedstrijd van de week als vanuit de studio waar Arie Korteweg de presentatie voor zijn rekening neemt en ons op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen op de andere velden, terwijl Herman Spijkers de techniek en muziek verzorgt. Alle reden dus als men thuis blijft om op ons af te stemmen.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *