Smitshoek – Zwaluwen wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’ met Erwin de Jongh

 Sportvrienden,

Iets later dan normaal ontvangt u deze sportcolomn, Dat laatste heeft alles te maken met de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen USA morgenmiddag. De aanvangstijd daarvan is namelijk om 16.00 uur en aangezien zowel veel spelers als toeschouwers de wedstrijd willen zien, zijn de aanvangstijden van vele amateurwedstrijden vervroegd. Iets wat zowel consequenties heeft voor ons sportprogramma qua uit te zenden tijd als voor de wedstijden waar we live bij aanwezig zijn. Wat dat dat eerste aangaat hebben we besloten om i.p.v. 17.00 uur om 16.00 uur te stoppen, dus slechts een uitzending van 2 uur dit keer, maar wel met verreweg het grootste gedeelte van de wedstrijden van onze regioclubs daarin, zodat u daar niets van hoeft te missen.

Er zijn 2 uitzonderingen en de eerste is Barendrecht waarvan in de 3e Div. A de uitwedstrijd tegen koploper GVVV gewoon om 14.30 uur begint. Een belangrijke wedstrijd voor de wit/rode formatie, die door wat tegenvallende resultaten in de afgelopen weken, langzaam maar zeker gezakt zijn naar een 8ste plaats met 26 punten uit 16 wedstrijden. Dat zijn er 6 minder dan de trotse lijstaanvoerder uit Veenendaal. Een voor beiden dus belangrijke wedstrijd om plaats behoud. Nu heeft Barendrecht juist tegen hoger staande ploegen veel punten gepakt dit seizoen, zodat er toch gehoopt mag worden op een goed resultaat, al was het maar een gelijkspel!!

Onze beide clubs in de 4e Div. A behaalden prima resultaten tegen hun Zeeuwse tegenstanders. Zo versloeg Smitshoek uit Goes met 0-1 en klom daardoor naar een 2e plaats met 27 punten uit 13 wedstrijden. Een plek die ze zaterdag hopen te verdedigen in de thuiswedstrijd tegen het Vlaardingse Zwaluwen, wat met 12 punten op een 12e t/m 14e plaats in de onderste regionen bivakkeert. Op papier dus een makkie, maar vaak zijn dat de moeilijkste wedstrijden omdat de juiste focus dan wel eens ontbreekt. We denken echter dat Edwin de Koning genoeg ervaring heeft om zijn spelers ook in deze wedstrijd op scherp te zetten. Of dat ook zo is, gaan we ter plekke bekijken in onze wedstrijd van de week, waarvan ik zelf vanaf 14.00 uur verslag mag gaan doen!

Ook Poortugaal wist zijn wedstrijd thuis tegen koploper Kloetinge met 1-0 te winnen. Een prima resultaat, niet alleen voor henzelf maar ook voor runner up Smitshoek die ervan meeprofiteert. Maar het belangrijkste is toch wel het zelfvertrouwen wat men er mee op gedaan heeft  met de komende moeilijke uitwedstrijd tegen Capelle in het vooruitzicht. De ploeg van Peter Klomp staat namelijk op een gedeelde 8e en 9e plaats met 19 punten terwijl de gastheren op een gedeelde 3e t/m 5e plaats staan met 24 punten. Dus ook hier voor beiden een belangrijke pot. Waarbij Smitshoek net als wij opnieuw hopen op positief resultaat van de blauw/zwarte formatie en een verdere stijging op de ranglijst!! Deze wedstrijd begint overigens al om 13.30 uur!!!

In de 3e Kl. Z-1 speelde Rhoon een goede en leuke derdeklas waardige wedstrijd, die op het nippertje met 3-4 verloren werd tegen Internos. Toch waren er genoeg positieve aanknopingspunten in het spel van Rhoon, om met een goed gevoel af te reizen naar Zwijndrecht waar Groote Lindt hen opwacht. Het verschil tussen beiden bedraagt 5 punten in het voordeel van de gastheren, die ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld hebben. En toch hebben we er vertrouwen in dat er daar een goed resultaat behaald kan worden, al was het maar een  gelijkspel. We wachten het in spanning af. De aftrap is hier om 14.00 uur!

In de 3e Kl. D W-2 blijft het een beetje sukkelen met de Hoogvlietse ploegen. Zo verloor Meeuwenplaat met maar liefst 4-1 uit bij koploper HBSS. Na een prima competitiebegin, is men met 12 punten uit 9 wedstrijden intussen afgezakt naar een 7e t/m 9 plaats. Een plaats die men o.a. deelt met Excelsior’ 20, de komende tegenstander, die men thuis ontvangt. Een in alle opzichten mooie kans om de negatieve reeks te doorbreken en weer een plaatsje op te schuiven op de ranglijst. We zijn benieuwd of men dat weet op te pakken!!

Rijnmond H. Sport wist gelukkig uit Bij OHVV tegen de verwachting in weer eens een puntje te pakken, maar aangezien ook VDL gelijk speelde, blijven beide ploegen met 5 punten uit 9 wedstrijden op een gedeelde laatste plaats staan! Hopelijk hebben de RHSers  moed geput uit dat gelijke spel om de ontmoeting thuis tegen Botlek met enig vertrouwen tegemoet te zien. Deze ploeg heeft weliswaar 6 punten meer, maar zit toch min of meer binnen schootsafstand! We zijn benieuwd of het tij gekeerd kan worden!! Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur!!

In de 4e Kl. E W-2 is WCR niet meer te stuiten. Nu werd het zonder puntverlies op de bovenste plaats staande Rotterdam United met 0-1 aan de zegekar gebonden. Een prachtig resultaat waardoor men met 20 punten uit 9 wedstrijden op een 3e plaats terecht komt en met uitzicht op meer!! Zaterdag zou men zo maar weer er 3 punten bij kunnen be halen in de thuiswedstrijd tegen Steeds Hooger. Deze ploeg heeft 11 punten minder en moet normaliter dan ook geen al te grote hindernis vormen. Maar ja, ook hier geldt hoe ga je dit soort wedstrijden aan? Zij hebben niets te verliezen, maar de geel/blauwen des te meer! Dus mannen, een zelfde instelling als afgelopen week en het komt dik in orde!! Of dat ook zo is gaat Dick van der Meer voor ons bekijken en verslag van deze wedstrijd doen, die eveneens om 14.00 uur begint!!

Over niet te stuiten gesproken, ook Pernis is in de 5e Kl. C W-2 aan een schitterende reeks bezig. Nu werd Flakkee weer uit met 0-2 verslagen, waardoor men gestegen is naar de 4e plaats met 15 punten uit 8 wedstrijden. Dat zijn er 4 minder dan koploper SCO’ 63 die zaterdag op bezoek komt. Over een belangrijke wedstrijd gesproken, ook dit is er één! Jammer dat men pas om 14.30 uur aftrapt, anders waren we er zeker live bij geweest. Nu rest ons slechts te duimen en te hopen dat de zegereeks voortduurt!! 

Ook de korfbellers zijn aan hun zaalseizoen begonnen en wel met wisselend succes wat onze beide regioclubs aangaat. Zo speelde RWA in de Overgangsklasse D met 15-15 thuis gelijk tegen Fortis, na de hele wedstrijd op voorsprong gestaan te hebben. Zaterdag wacht Die Haghe dat uitwon van Tilburg. Gelijk al een belangrijke wedstrijd dus. Het beginsignaal klinkt daar om 17.35 uur.

Nikantes verloor kansloos in de openingswedstrijd in de 3e Kl. K uit bij Trekvogels met 23-10. Ook de komende wedstrijd thuis tegen WION zal geen gemakkelijke worden, aangezien deze ploeg met een 29-8 nederlaag afgelopen zaterdag Olympia terug naar Spijkenisse stuurde. Daar is het aanvangstijdstip 15.20 uur! We hopen er met hen het beste van.

Alles overziende weer een heel druk programma, wat nu in een twee durende uitzending afgewerkt moet worden. Maar naast de live verslagen hebben we in de studio Paul Marseille om het geheel vakkundig in goede banen te leiden, hierin technisch en muzikaal gezien door Hans Martens. Al met al reden genoeg om weer op ons programma af te stemmen, dacht ik zo!

Tot horens dan maar!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 44 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *