Smitshoek – Heerjansdam wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

En zo zijn er nog maar drie speelrondes te gaan. Maar voordat ik het competitie schema van afgelopen week en komende weekend met u doorneem moeten we natuurlijk eerst een felicitatie naar SV Poortugaal brengen die op Hemelvaartsdag de district beker (de dennenappel voor amateurclubs) in de wacht wist te slepen na een 4-3 overwinning op Capelle. Wat een geweldige prestatie van de mannen van trainer Oscar Biesheuvel!

Terug naar het afgelopen weekend…..

Het afgelopen weekend was weer spannend, meeslepend en boeiend te noemen met uitslagen die verrassend en/of spectaculair te noemen waren. Het afgelopen weekend was daar geen uitzondering op en het komend weekend zullen de temperaturen in de diverse divisie s en klassen wederom naar het kookpunt stijgen denk ik zomaar.

In de derde divisie bijvoorbeeld. Daar wordt het met de week spannender en spannender want zowel Stedoco als Barendrecht geven elkaar geen duimbreed toe. Afgelopen weekend liepen beide clubs een foutloos parcours waarbij Barendrecht toch een kleine winst behaalde. Het liep een doelpuntje in op de ploeg uit Hoornaar waarbij het verschil op dat gebied nog maar een doelpunt verschil is. Nog wel in het voordeel van Stedoco maar wie weet hoe dat er na komend weekend uit ziet.

Stedoco gaat op bezoek bij middenmoter Kloetinge en Barendrecht krijgt met TEC, in Tiel, een op papier veel steviger tegenstander voor de kiezen. Zij versloegen onlangs Stedoco in thuis met 3-2 en zo vlak voor de finish als Barendrecht zijnde struikelen in de stad van Flipje willen de Bongerd bewoners niet! Hopelijk kan Barendrecht ook deze horde nemen en ook na dit weekend nog in de race zijn voor het kampioenschap.

In de vierde divisie verloren beide clubs uit deze regio.
Poortugaal had het wederom lastig met RVVH en moest na negentig minuten de punten aan de Ridderkerkers laten 1-2. Door deze zeperd daalde de club van Oscar Biesheuvel twee plaatsen op de ranglijst en staan ze nu gedeeld 5e.

Wil Poortugaal nog opgaan voor de nacompetitie dan zal er gewonnen moeten worden van Zwaluwen. De Vlaardingers hebben evenveel punten als Poortugaal maar staan een plaatsje onder Poortugaal omdat het doelsaldo vier goals minder is dan de club uit Albrandswaard. Een zege op Zwaluwen maakt nog geen lente maar de drie punten zouden aanstaand weekend wel erg lekker wezen.
Of dat gaat lukken na de bekerzege tegen Capelle?
We houden u natuurlijk op de hoogte van het resultaat van de huidige bekerwinnaar!

Smitshoek delfde afgelopen weekend het onderspit tegen een op dreef geraakt Capelle die door de zege ook de tweede plaats van de ploeg van Edwin de Koning hebben overgenomen. Mochten de Capellenaren het dit weekend, en na de verloren bekerfinale afgelopen donderdag tegen Poortugaal, laten afweten bij RKAVV in Leidschendam dan zou Smitshoek bij een overwinning op Heerjansdam weer de zilveren positie kunnen overnemen.

De verschillen tussen de posities twee en zeven zijn namelijk minimaal te noemen.
Ook onderin is het nog spannend te noemen. Van het Zoetermeerse DSO is al afscheid genomen in de vierde divisie maar voor de tweede rechtstreekse degradatie plaats en de twee nacompetitie plaatsen is het ook dringen geblazen. Zes ploegen strijden nog om lijfsbehoud al dan niet via de nacompetitie.

Heerjansdam is een van deze ploegen die nog in de degradatie/nacompetitie strijd verwikkeld is. Op dit moment staan de Heerjandammers op een veilige,12e, positie maar maar zoals gezegd het is dringen onderin en elk puntje is welkom. Wie om 16:15 uur de punten bij mag schrijven in deze wedstrijd van de week zal Dick van der Meer met u delen in zijn verslag van de wedstrijd van de week.

In de derde klasse verkleinde Rhoon de achterstand op HVC’10 tot 6 punten.
Als er “gevochten” moet worden in het veld dan kun je de bewoners van Sportpark de Omloop wel om een boodschap sturen.

Met een 2-0 zeperd konden de twee bussen met, teleurgestelde, supporters van HVC’10 weer terug naar huis. Zaterdag krijgt de koploper het reeds gedegradeerde Rozenburg op visite en kan alsnog het kampioenschap veilig gesteld worden.

Rhoon en Victoria’04 mogen in een rechtstreeks duel, welke in Vlaardingen gespeeld gaat worden, gaan uitvechten wie de runner up in de derde klasse gaat worden. Via Marco van Wassenaar blijven we op de hoogte van deze topper in de derde klasse.

Onderin won Meeuwenplaat het zeer belangrijke treffen met DVO´32 in Vlaardingen met maar liefst 0-4 en dat betekent dat rechtstreekse degradatie de Meeuwen bespaard gaat blijven.

De voorsprong op de Vlaardingers is nu 6 punten en bij winst komend weekend op het Westlandse Lyra is ontsnappen aan de nacompetitie wellicht ook nog mogelijk.

Mocht Meeuwenplaat het verschil met het nu veilig staande OVV binnen de drie punten kunnen houden dan volgt op de laatste speeldag een ontknoping waar je u tegen zegt: Meeuwenplaat-OVV.
Maar eerst Lyra proberen aan de zegekar proberen te rijgen. Of dat gaat lukken horen we in de uitzending van vaste Meeuwenplaat verslaggever Marco Gouw!

In de vierde klasse is het doek voor Rijnmond Hoogvliet Sport nu echt nagenoeg gevallen. Ontsnappen aan rechtstreekse degradatie kan nog steeds maar het wordt wel steeds moeilijker en moeilijker.
Zeker als je het programma van de Rijnmonders er bij pakt…

Koploper s’Gravendeel komt zaterdag naar Rijnmond Hoogvliet toe en daarna volgen nog een uitbeurt bij nummer vier Zwartewaal en een thuiswedstrijd tegen GHVV’13. Zaterdag s’Gravendeel pootje lichten moet de eerste van de drie hordes zijn.

We houden u ook van deze wedstrijd natuurlijk ook op de hoogte tijdens ‘De Stand op Zaterdag’.

Zonder zelf het afgelopen weekend in actie te komen heeft WCR wel een plekje op de ranglijst in de vierde klasse F moeten inleveren. Zwartewaal is in punten gelijk gekomen en beschikt over een iets beter doelsaldo(+1) dan de mannen van Ferry Seton.

Tegenstander van WCR komend weekend is GHVV’13. De Heenvlieters bivakkeren momenteel op een nacompetitie plaats om in de vierde klasse te blijven en zullen dus ook flink aan de bak moeten.Een spannende strijd op sportpark de Omloop welke door Rene Reek van LinQ Media in de uitzending gebracht zal worden.

Tot slot Pernis. In een zeer spectaculair duel verloren de mannen van Miquel Munoz afgelopen zaterdag met 4-5 (!) van Melissant en hobbelen de Pernissenaren de competitie uit in de wetenschap dat een periodeprijs al binnen is gehaald en dat de nacompetitie op hen wacht.

De wedstrijden tegen NTVV (as zaterdag) en Transvalia (volgende week) zullen wellicht nog als soort van oefenduels gebruikt kunnen worden om hopelijk straks in de nacompetitie te kunnen vlammen.

We houden de verrichtingen van Pernis natuurlijk ook in de gaten in de ‘Stand op Zaterdag’.

Hebben we het voetbal gedeelte gehad en gaan we het eens hebben over het korfbal.
en als we korfbal zeggen dan zeggen we bij de Stand op zaterdag natuurlijk Leo vd Pol!

Leo gaat vooruitblikken op de wedstrijd van Vitesse Barendrecht welke het om 15:30 uur gaan opnemen op het veld van tegenstander Die Hage.

Behalve de vooruitblik van Leo zullen we ook flitsen van deze wedstrijd in de uitzending bij u brengen.
Uiteraard doet Leo vd Pol dan ook het wedstrijd verslag. Een half uur nadat de eerste ballen zijn gegooid bij Vitesse gaan ook RWA en Maassluis aan hun wedstrijd beginnen. Mogelijk dat we ook de uitslag van deze wedstrijd ook nog in de uitzending van de ‘Stand op Zaterdag ‘bij u kunnen brengen.

De uitslag van de wedstrijd van Nikantes tegen Conventus zouden we dan wel in de uitzending kunnen melden. Deze ploegen gooien hun eerste bal al om 12:30 uur en zullen mogelijk zelfs al klaar zijn voordat de uitzending van de ‘Stand op Zaterdag’begonnen is.

Behalve voetbal en korfbal hebben we natuurlijk ook aandacht voor handbal in de uitzending. Glenn Stolk weet alle ins and outs van Savosa welke hij in de uitzending met u gaat delen.

Een bomvolle sport uitzending dus welke door Paul Marseille gepresenteerd zal worden, met technische ondersteuning van Hans Hotting. Hopelijk wordt het net zo’n spannende zaterdag als de voorgaande en zit u weer gekluisterd aan uw toestel.

Met sportieve groet,

Dick van der Meer

p/s: Volgende week schrijft Erwin weer de column!

(Visited 9 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *