RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Aflevering 11 - Poortugaal Noord

In de 11e en laatste aflevering van 'Poortugaal in verleden en heden' gaat Cees Zevenbergen naar de noordkant van de Groene Kruisweg en vertelt onder meer over de Hoogvlietse Kerkweg, de Slotvalkensteinsedijk en de Poortugaalseweg.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Aflevering 8 - de Albrandswaardsedijk

In deze aflevering staat Cees Zevenbergen stil bij de geschiedenis van de Albrandswaardsedijk. Waar komt de naam Albrandswaard eigenlijk vandaan. De 'School met den Bijbel' die daar stond en komt de naam 'Zevenbergen' opvallend vaak in dit gebied voor.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Laatste aflevering 'Poortugaal in verleden en heden' zondag online

In de 11e en laatste aflevering van 'Poortugaal in verleden en heden' gaat Cees Zevenbergen naar de noordkant van de Groene Kruisweg en bezoekt onder meer de Hoogvlietse Kerkweg, de Slotvalkensteinsedijk, de Poortugaalseweg en eindigt bij de kruising met de Groenedijk.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Vandaag aflevering 3 t/m 7 van 'Poortugaal in verleden en heden"op TV Albrandswaard

Vandaag wordt na het nieuws van 11.00 uur aflevering 3 t/m 7 van 'Poortugaal in verleden en heden' op TV Albrandswaard uitgezonden. U vindt ons op kanaal 28+ of digitaal kanaal 13 op de kabel van Caiway . Volgende week in de nieuwe aflevering de Albrandwaardsedijk.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Aflevering 10 - de Kerkstraat

In aflevering 10 van 'Poortugaal in verleden en heden' vertelt Cees Zevenbergen over de geschiedenis van de Kerkstraat en haar bewoners zoals hij die herinnert uit zijn jeugd.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Aflevering 7 - Zalmplaat & Watersnood 1953

In deze aflevering vertelt Cees Zevenbergen over de watersnood van 1953. In Poortugaal is de Zalmplaat zwaar getroffen. Het 'Grote Gat' is daar nog altijd een zichtbare herinnering aan. We staan stil bij de mensen die in die februari nacht verdronken.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Aflevering 9 - De IJsbaan, Maasoord en de Waardsehaven

In deze aflevering van 'Poortugaal in verleden en heden' staat Cees Zevenbergen stil op de Albrandswaardsedijk bij de IJsbaan, de boerderijen onder aan de dijk. Op Maasoord, nu Deltaziekenhuis, komen met herinneringen aan die buurt en het zwembad naar boven.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Aflevering 6 - De Welhoeksedijk tot aan Duifhuisweg

Wij vervolgen onze tocht door 'Poortugaal in verleden en heden'. Cees Zevenbergen haalt herinneringen op aan onder meer de Bietenkaai, het kunstmestbedrijf van Timmers en aan de boerderijen die langs de dijk stonden.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Zondag aflevering 4 t/m 8 van 'Poortugaal in verleden en heden' op ons TV kanaal

Zondag 1 mei om 12.02 uur zenden wij aflevering 4 t/m 8 op RTV Albrandswaard - Caiway kabel analoog kanaal 28+ en digitaal kanaal 12 in Albrandswaard. Aflevering 9 - over de IJsbaan en Maasoord komt 8 mei om 10.00 uur online of Facebook en Youtube

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Aflevering 5 - Rond de Poortugaalse haven

De Poortugaalse haven was de de plek waar vroeger veel gebeurde. Cees Zevenbergen neemt ons mee naar waar de haven, die nu is afgedamd, in de Oude Maas uitkomt. Hij vertelt over de bedrijvigheid van de beurtschippers en de tripjes naar Hoek van Holland.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Rowwen Heze - Leidingwater.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!