RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Lokaal Nieuws

Gezamenlijke grote schoonmaak Grienden op zaterdag 9 maart.


ALBRANDSWAARD  - Vereniging De Carnisse Grienden, Lionsclub Rhoon Oude Maas en de serviceclub Tafelronde 154 Rhoon organiseren op zaterdag 9 maart a.s. voor het eerst gezamenlijk de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de grienden op de noordoever van de Oude Maas.

Dit zoetwatergetijdengebied ´een van de kwetsbaarste en meest waardevolle natuurgebieden in de regio. Bovendien wordt het gebied nationaal en internationaal beschouwd als uniek en valt het daarom als Natura 2000-gebied onder de beschermende paraplu van Europa. De gebieden worden op de grote schoonmaakdag van zaterdag 9 maart, tijdig voor de aanvang van het broedseizoen, geschoond van aangespoeld afval vanuit de Oude Maas en van rommel die helaas door bezoekers in het gebied is achtergelaten. De drie verenigingen hopen dat door hun gezamenlijke aanpak en door de keuzemogelijkheid van het werkgebied meer vrijwilligers gaan meedoen en hierdoor de impact van de schoonmaak nog groter wordt.    

In de Carnisse Grienden  
Vereniging De Carnisse Grienden gaat al voor het 42ste jaar het gebied schonen waaraan zij haar naam dankt; de Carnisse grienden. Hier wordt om 10.00 uur verzameld op het terrein van Kraaijeveld aan de Koedoodsehaven te Barendrecht, ter hoogte van het gemaal Breeman. Gestart wordt er om 10.30 uur. Om 13.00 uur staat de erwtensoep voor alle werkers klaar op het verzamelterrein. Voor de kinderen is er afsluitend een mogelijkheid om samen stokbroodjes te bakken. De activiteit is vrij toegankelijk; deelnemers hoeven zich niet vooraf aan te melden.

In ‘Klein Profijt’
Leden van de Lionsclub Rhoon Oude Maas en vrijwilligers nemen al elf jaar de schoonmaak van het jungle gebied ‘Klein Profijt’ voor hun rekening. Ook hier wordt om 10.00 uur verzameld op de parkeerplaats aan het einde van de Schenkeldijk, aan de rand van de golfbaan in het Rhoonse buitengebied. Hiervandaan trekt de groep werkers gezamenlijk het gebied in. Om 13.00 uur wordt de actie afgerond met een drankje/hapje voor jong en oud. Gezien de kwetsbaarheid van ‘Klein Profijt’ is hier het aantal vrijwilligers beperkt. De actie is voor kleine kinderen minder geschikt, kinderen vanaf de basisschoolleeftijd en ouder zijn welkom.  Aanmelding via rhoon.oudemaas@lions.nl of telefonisch via 06 – 206 96 835.

In de Rhoonse Grienden
Leden van Tafelronde 154 Rhoon hebben voor de eerste maal op zich genomen om samen met vrijwilligers de Rhoonse Grienden schoon te maken. Zij verzamelen om 10.00 uur in de Kopstoof  bij de ingang van de Rhoonse jachthaven, aan de Havendam 21a. Na een korte instructie trekt men samen de grienden in voor het schoonmaakwerk, ook tot circa 13.00 uur. Draag voor alle activiteiten stevige schoenen en indien mogelijk laarzen.

Meer info zie je hier op  Facebook.
   
Zwerfafval ruimen in natuurgebieden is actueler dan ooit en ook een leuke en leerzame activiteit voor kinderen Zij moeten dan wel door volwassenen worden begeleid. Gezien de aard van het gebied is alleen ‘Klein Profijt’ ongeschikt voor kleine kinderen, maar basisschooljeugd is hier van harte welkom.  
Een must voor iedereen is kleding die vuil en nat mag worden en stevig schoeisel, liefst laarzen.

De beheerders van de gebieden, Staatsbosbeheer en Stichting Zuid-Hollands Landschap stellen werkmateriaal beschikbaar en zorgen voor de afvoer van al het ingezamelde zwerfafval. De drie verenigingen wijzen er op dat de deelname aan de schoonmaak zoals altijd op eigen risico plaatsvindt.

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Thomas Acda met Geld, Mooie Vrouw.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!