RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Lokaal Nieuws

Vanaf 1 januari 2020 gratis openbaar vervoer voor minima 60+ in Albrandswaard


Albrandswaard – Minima uit Albrandswaard van zestig jaar en ouder kunnen vanaf 1 januari 2020 gratis met het openbaar vervoer reizen. Afgelopen maandag stemde de gemeenteraad in met dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

Het gratis openbaar vervoer voor 60+ minima gaat gelden voor alle bus- en tramlijnen van de RET op werkdagen na 9:00 uur. Ook een aantal metrolijnen wordt voor deze groep gratis toegankelijk.

Wethouder Mieke van Ginkel is blij met het besluit van de raad: “Mobiliteit is belangrijk om in contact te blijven met anderen; het doorbreekt eenzaamheid. Ik denk dan ook dat we met deze vervoersregeling een goede stap zetten. Natuurlijk gaan we na een jaar wel evalueren. We weten dan hoe we uitkomen met het budget en kunnen dan misschien ook wel bekijken of er mogelijkheden zijn om de regeling uit te breiden.”

Het college heeft naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad meerdere modellen van gratis openbaar vervoer voor minima onderzocht. Daarbij zijn de mogelijkheden voor de volgende doelgroepen uitgewerkt: alle minima, pensioengerechtigden, 65+ers, pensioengerechtigde minima, 65+ minima en 60+ minima.

Op basis van verschillende argumenten en de financiële haalbaarheid stelde het college aan de gemeenteraad voor om te kiezen voor gratis openbaar vervoer voor alle 60+ minima. Daarbij gaat het naar verwachting om ca. 300 mensen. De regeling kost de gemeente naar verwachting ca. € 48.000 .  

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Thomas Acda met Geld, Mooie Vrouw.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!