RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Lokaal Nieuws

Extra impuls natuur en recreatie Buijtenland van Rhoon


ALBRANDSWAARD. - De provincie heeft 60 hectare grond verworven in het Buijtenland van Rhoon. Daardoor komt meer ruimte beschikbaar voor natuur en recreatie. Dat meldt de provincie Zuid Holland .

De grond is gekocht van twee akkerbouwers en een beleggingsfirma. Zij hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun bedrijf op basis van volledige schadeloosstelling te verplaatsen naar de voormalige Ambachtsheerlijkheid in Numansdorp (gemeente Cromstrijen). De provincie stelt de verworven grond, evenals de 200 ha grond die eerder is verworven, op termijn ter beschikking aan de gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon die momenteel wordt opgericht. Deze gebiedscoöperatie zal de polder de komende jaren verder ontwikkelen tot een gebied waar landbouw, natuur en recreatie hand in hand gaan.
 
Lokale bedrijven en bewoners staan aan de basis van de ontwikkeling van het Buijtenland van Rhoon, onder de gezamenlijke vlag van de op te richten gebiedscoöperatie. Met partijen die zich niet kunnen of willen verenigen met de toekomstige koers voor het gebied worden op dit moment afspraken gemaakt over een vertrek op termijn op basis van een volledige schadeloosstelling.
De akkerbouwers en beleggers, die er nu voor hebben gekozen om zich te richten op een nieuwe agrarische toekomst in Numansdorp in de Hoekse Waard, kunnen daar gronden overnemen van de provincie. Zij krijgen hierdoor de ruimte om hun bedrijf verder te ontwikkelen. De bouwwerkzaamheden voor de realisatie van twee gloednieuwe moderne akkerbouwbedrijven zijn inmiddels gestart. Zie ook www.buijtenland-van-rhoon.nl

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Thomas Acda met Geld, Mooie Vrouw.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!