RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Lokaal Nieuws

Henk de Bruin exposeert met 'Hidden Caps' in 'Het Witte Huys' Rhoon


Carina Proveniers spreekt met Henk de Bruin over zijn boek 'Hidden Caps - a Journey Along Typography in Disguise' dat tot eind mei te zien in Boek en Leeswinkel 'Het Witte Huys' in Rhoon.

RHOON  - De creatieve drang zit er al vroeg in bij de in Rhoon woonachtige Henk de Bruin. Hj studeerde in 1992 af aan de Kunstacademie van Kampen als Grafisch Ontwerper. Al tijdens zijn studie begon Henk te werken bij ontwerpbureau's in Amsterdam en Rotterdam waar hij heeft meegewerkt aan huisstijlen voor onder andere het Zilveren Kruis, de Belastingdienst, Emergis en Strukton. Deze huisstijlen zijn nog steeds actueel. Daarnaast maakte hij illustraties en infographics voor onder andere de Publieke Omroep, Rijkswaterstaat, het ministerie van VROM en de RET.

Inmiddels heeft Henk het roer omgegooid en werkt hij als docent vormgeven aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hier ontwikkelt hij samen met zijn collega Arne van der Rhee de richting Visualiseren waarbij de nadruk werd gelegd op het illustreren van boeken, games en het maken van infographics. Het werk stimuleerde Henk om zelf ook weer vrijer werk te maken en dit resulteerde in een expositie op Katendrecht met schilderijen.

Een aantal jaar geleden ging Henk met collega Martijn Janssen een samenwerkingsverband aan waarbij hij artwork aanlevert voor de onderzijde van longboards van het merk 'Superkik'. Enkele handgetekende voorbeelden van dit werk waren te zien in het kasteel van Rhoon in 2014 en het Gemeentehuis van Poortugaal in 2015 en waren te koop op verschillende beurzen en pop-up stores.

Henk gaat alleen verder onder de naam 'icecold.cool' en neemt hij ontwerp- en illustratieopdrachten aan werkte aan zijn boek 'Hidden Caps - a journey along typography in disguise'. Het aardige is dat zijn inspiratie voor dit boek komt uit lessen die hij verzorgde voor eerstejaarsstudenten aan het GLR. De ene helft van het boek bevat een geheel geïllustreerd alfabet in allerlei situaties. In de andere helft toont Henk zijn schetsen.

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!