RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Albrandswaard Sport

Pernis - vv Rhoon wedstrijd van de week bij 'Albrandswaard Sport'


Sportvrienden,
 
Voor wat de meeste amateurvoetbalclubs in onze regio  betreft, gaan we komend weekend aan de laatste 9 competitie wedstrijden van dit seizoen beginnen. Een seizoen wat voor alsnog niet als het, sportief gezien, beste van de afgelopen jaren zal gelden. Erger nog voor diverse clubs  zal het lijfsbehoud in de huidige klasse het belangrijkste doel gaan vormen.   Oftewel ze gaan dus in wezen nog 9 finales spelen!
 
Dit geldt om te beginnen in de 2e Div. voor Barendrecht. Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen, maar nu na 23 wedstrijden staat men op een troosteloze 16e plaats, wat het spelen van nacompetitie betekent. Voor hen nog 11 wedstrijden om het tij te keren om te beginnen zaterdag uit tegen FC Lienden, een club die
1 plaats lager staat met 1 punt minder. Dus wel een heel belangrijke wedstrijd oftewel een 6 punter in optima forma. Uiteraard hopen we op een goed resultaat, maar ja een uitwedstrijd hè!!!
 
In de Hfd.kl. A kan Smitshoek wat dat betreft wat rustiger slapen, al zal men toch nog wel wat puntjes bij elkaar moeten sprokkelen, bijvoorbeeld komend weekend thuis tegen hekkensluiter XerxesDZB. Het verschil in punten bedraagt maar liefst 21, dus niet onderschatten en de buit in Barendrecht houden!
 
Ook Poortugaal is nog lang niet zeker van prolongatie in de 1e klasse. Weliswaar heeft men nog 3 ploegen onder zich, maar de onderlinge verschillen zijn piepklein. Ook hier staat een wedstrijd tegen de nummer laatst RVVH op het programma. Alleen nu betreft het wel  een uitwedstrijd en bovendien is RVVH de laatste weken wat punten gaan pakken. Het verschil tussen beiden bedraagt 4 in het voordeel van de Poortugalers, dus zou een overwinning een mooi gat voor hen kunnen slaan. Ook hier dus duimen voor een goed resultaat, waartoe eventueel ook een gelijkspel zou kunnen behoren!
 
Het wordt wat ééntonig maar ook in de 3e kl. D staat een uiterst belangrijke wedstrijd op het programma als Rhoon in een semi-derby op bezoek gaat bij en in Pernis. Rhoon staat namelijk op de twee na en Pernis op de één na laatste plaats. Ook hier bedraagt het onderlinge verschil 4 punten in het voordeel van de gasten en ook hier zou een overwinning voor Rhoon een voortreffelijke uitslag betekenen, maar dat geldt uiteraard ook voor Pernis. Alle reden dus om het de wedstrijd van de week te maken, waarvan ik verslag ga doen.

Eén plaats hoger op de ranglijst dan Rhoon staat Botlek met 3 punten meer. Zij ontvangen zaterdagmiddag Rijnmond H. Sport, wat ook nog niet helemaal veilig is. De Hoogvlieters zouden dus en zichzelf en Rhoon en Pernis een enorme dienst bewijzen door de punten mee naar Hoogvliet te nemen!! Daar ga ik dan ook maar voor!!
 
In de 4e kl. G gaat WCR zaterdag op bezoek in Spijkenisse bij SCO’ 63. Laatstgenoemde is nog volop in de race voor eventuele promotie, terwijl er voor de Rhoonaars niet veel meer dan de spreekwoordelijke eer op het spel staat, maar ook dat kan wel eens een goed resultaat opleveren, toch??!!
 
Wat de zondagsclubs aangaat doet Meeuwenplaat het voortreffelijk als debutant in de 2e kl. D. Ze staan op een keurige gedeelde 4e en 5e plaats. Wellicht zit er zelfs nog meer in voor hen, al zal denk ik de 2e plaats de hoogst haalbare zijn, aangezien koploper TOGB een enorme voorsprong heeft. Laat dat nu ook zondag de gastheer zijn van de Hoogvlieters. Een mooie gelegenheid om te testen hoe je er precies voorstaat! We zijn er benieuwd naar!!
 
WCR tenslotte is met nog 11 andere ploegen in de zgn. derde klasse Hoog terecht gekomen. Ze spelen daarin een halve competitie, waarbij iedereen weer met
0 punten begint. Uiteindelijk komen hier de kampioen en periodekampioenen uit voort. In de eerste wedstrijd werd afgelopen zondag in Den Haag gelijk gespeeld tegen ODB. Zondag komt koploper Full Speed uit Delft op bezoek die in de 1ste wedstrijd REMO declasseerde met 7-0. Een nederlaag zou de Rhoonaars dus al gelijk op achterstand zetten. Maar daar gaan we voorlopig maar niet vanuit, integendeel we hopen op een positief resultaat.
 
Ook de korfballers beginnen aan het laatste gedeelte van het zaalseizoen, waarbij er nog 4 wedstrijden op het programma staan. Na de tussensprint van RWA in de 1e kl. F met 5 ponten uit 3 wedstrijden, ziet de toekomst er iets rooskleuriger uit, maar er zullen toch nog wat punten gepakt moeten worden om de degradatie te ontlopen. Zaterdag moet men op bezoek bij Fortis, dat met 4 punten meer zich al zo goed als veilig gespeeld heeft. Wellicht de mogelijkheid om 1 of meerdere punten van hen af te snoepen.
 
Nikantes moet in de 4e kl. J naar Gouda om Gemini te bestrijden, wat waarschijnlijk een te moeilijke opgave zal blijken te zijn, gezien het verschil in punten wat 12 bedraagt. Maar goed wonderlijke uitslagen bestaan gelukkig ook in de korfbalsport.
 
Al met al dus weer een leuk sportweekend, waarbij hopelijk, ondanks de voorspellingen, ook het weer positief aan zal meewerken.  Wij zijn er in elk geval als "Albrandswaard Sport' tussen 14.00 en 17.00 uur bij met het eerdergenoemde live verslag van Pernis – Rhoon en verder vanuit de studio met presentator Arie Korteweg die voor de diverse tussen- rust- en eindstanden zal zorgen. Daarin trouw bij gestaan door Jeroen van Dinther die voor de techniek en muziek zal zorgen.  
 
We hebben er zin in!!
 
Met sportieve groet,


Erwin de Jongh

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Thomas Acda met Geld, Mooie Vrouw.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!