RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Albrandswaard Sport

Binnenmaas - RH Sport wedstrijd van de week bij 'Albrandswaard Sport'


Sportvrienden,
 
Ook in de 2e helft van dit seizoen wil het tot nu maar niet lukken wat de sportieve prestaties van onze regio clubs aangaat. Van de 27 te behalen punten werden er het afgelopen weekend slechts 6 gescoord. Logischerwijs betekent e.e.a. tevens dat de situatie op de diverse ranglijsten er niet beter op wordt.
 
Zo moet Barendrecht zich in de 2e Div. nu echt zorgen gaan maken, aangezien nu het schijnt dat zelfs Jack v.d. Berg het tij niet kan doen keren. Afgelopen zaterdag ging men opnieuw onderuit en nu tegen sv DFS. Met alleen Lienden en VVSB nog onder zich begint de situatie dan ook precair te worden voor de wit/rode formatie. Zaterdag maken De Treffers hun opwachting op de Bongerd. Een team wat weliswaar slechts 3 plaatsen hoger staat, maar wel met 7 punten meer. Aan de andere kant moet dit toch ook een mogelijkheid zijn om een goed resultaat neer te zetten en zo naast de broodnodige punten ook wat zelfvertrouwen te tanken.
 
Smitshoek speelde in de Hfd.kl. A thuis, evenals in de uitwedstrijd, gelijk tegen sc Feyenoord. Door dit resultaat is men afgezakt naar de 9e  plaats. Nog geen reden tot paniek, maar het is toch ook voor hen oppassen geblazen, zeker met de moeilijke uitwedstrijd tegen het op de 2de plaats staande Sassenheimse Ter Leede voor de boeg!
 
In de 1e kl. B speelde sv Poortugaal onder mijn toeziend oog thuis gelijk tegen Die Haghe. In een leuke en spannende 1ste helft werden beide doelpunten gescoord na wederzijdse keepersfouten. De 2e helft was een stuk minder, al waren de meeste kansen voor Poortugaal. Het bleef echter bij 1-1 waar beide ploegen eigenlijk niet zoveel mee opschoten. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn niet groot en al staat Poortugaal op een keurige 9e plaats, het verschil met de op een na laatste bedraagt slechts 4 punten en dit team heeft ook nog eens 2 wedstrijden minder gespeeld. Dus is het zaak dat er nog wat punten bijkomen voor de ploeg van Henk Dirven. Of dit zaterdag in de uitwedstrijd tegen Honselersdijk al gaat gebeuren valt te bezien, al zijn de Poortugalers uit tot nu toe sterker dan thuis. Dus wie weet?!!
 
In de 3e kl. D zag Arie Korteweg een sterk Rozenburg pas in de 2de helft een vroeg in de wedstrijd gescoord doelpunt van Rijnmond H. Sport  niet alleen teniet doen, maar werd ook nog eens door hen de winnende treffer gemaakt. Verdiend dat wel, maar toch zal het met name bij de  voortreffelijk keepende Arjan Jongerius pijn hebben gedaan.

Zaterdag wacht de uit beurt tegen koploper Binnenmaas. In de thuiswedstrijd wisten de Hoogvlieters als enige tot nu toe van hen te winnen en wellicht hangt er opnieuw wat dat betreft een verrassing in dit lucht. Het is in elk geval onze wedstrijd van de week, die collega Marcel van Kleef van Omroep Hoeksewaard voor ons zal verslaan.

In diezelfde klasse won Rhoon verdiend van Den Bommel, waarvan het uit ook al gewonnen had en was daarmee tevens de enige regioclub die tot winst wist komen. Het bracht hen op de 4e plaats van onderen en dat geeft hoop voor de toekomst. Zaterdag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen het op de 3e plaats staande OVV, waar thuis indertijd kansloos van verloren werd. Alleen is Rhoon met name de laatste wedstrijden wat beter op dreef en hopelijk zet dit zich ook in Oostvoorne door. Een gelijkspel zou in dat opzicht al erg mooi zijn!

Met Pernis blijft het kwakkelen. Tegen mede degradatiekandidaat Botlek werd er uit met 3-1 verloren, waardoor deze ploeg over Pernis heen wipte, zodat de Pernissers nu op de één laatste plaats vertoeven. Zaterdag moet men opnieuw uit en wel tegen Den Bommel. Misschien dat Rhoon hen wat goede tips kan geven, hoe dit aan te pakken!!
 
In de 4e kl. G bleek Goudswaardse Boys thuis net iets te sterk voor WCR. Eindstand  2-1. Zaterdag komt de andere “Boys” uit deze klasse op bezoek namelijk Zinkwegse Boys. Zij staan op een 4e plaats met 12 punten meer dan de Rhoonaars. Ook hier zal dan een gelijkspel al een optimaal resultaat betekenen.
 
Bij de zondag ploegen speelde Meeuwenplaat in de 2e kl. D verdienstelijk gelijk tegen  het 2 plaatsen hoger op een 4e plaats staande RKDEO, waardoor beiden in het kielzog van de koplopers bleven. Zondag komt Excelsior’ 20 op bezoek en dat mag eigenlijk geen probleem opleveren voor de Hoogvlieters. Maar ja de bal hè blijft ……… juist ja rond!
 
In de 3e kl. D kan WCR na de winterstop haar draai nog niet vinden. De 2e thuiswedstrijd op rij ging namelijk ook verloren nu tegen SVVV Taurus. Zondag is men vrij, een mooie gelegenheid om de koppen eens bij elkaar te steken, want er moet echt iets gaan veranderen, wil men nog om de prijzen mee gaan doen!!
 
Dat laatste hebben RWA en Nikantes al uit hun hoofd gezet wat de korfbal zaalcompetitie aangaat. Overleven is het motto, zeker voor de Albrandswaarders in de 1e kl. F. Gelukkig werd er zaterdag gelijk gespeeld, maar dat bracht  hen nog niet van de laatste plaats af. Er volgen nu 2 thuiswedstrijden allereerst tegen koploper Vriendenschaar en volgende week tegen het op één plaats boven hen staande Tjoba. Een belangrijke en misschien wel beslissende 14 dagen dus! We blijven voor ze duimen.
 
Ook Nikantes ontmoet zaterdag thuis de koploper maar dan  van de 4e kl. J: Ventura Sport. We hopen op winst, maar vrezen dat het een verlies zal worden!!
 
Voor veel clubs dus een belangrijk weekend, waar wij bij één van de wedstrijden dus live aanwezig  zullen zijn. Voor het overige komen de tussen- rust- en eindstanden zoals gewoonlijk weer uit de studio waar of Arie of ik de presentatie zal verzorgen. Dat laatste hangt af van hoe serieus het afscheidscadeau van Koning Winter in de vorm van een griepvirusje voor mij uitpakt. Wel zo goed als zeker zal Tony weer voor de techniek en muziek zal zorgen.  Zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur kunt u het weer allemaal volgen in ons wekelijkse sportprogramma.
 
Met sportieve groet,
 
Erwin de Jongh.

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Rowwen Heze - Leidingwater.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!