RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Albrandswaard Sport

Zaterdag live verslag van twee wedstrijden in 'Albrandswaard Sport'


Sportvrienden,
 
Hopelijk is Koning Winter ons komend weekend beter gezind dan het vorige en kunnen we weer een compleet competitieprogramma afwerken, zeker wat de zaterdag aangaat.
 
Barendrecht was echter, wat onze regioclubs aangaat, de uitzondering die de regel bevestigde, want zij moesten zaterdag in 2e Divisie wel degelijk thuis aantreden tegen Spakenburg. Helaas leverde dit een behoorlijke nederlaag op, die hun toch al wankele positie op de ranglijst bepaald geen goed deed. Zaterdag wellicht een herkansing als men uit moet naar de Kon. HFC. Al zal ook dat geen sinecure zijn, want de ploeg uit Haarlem staat met 34 punten uit 28 wedstrijden op een met Excelsior Maassluis gedeelde 4e en 5e plaats, terwijl de Barendrechters qua puntenaantal precies op de helft bezitten op de twee na laatste plaats. Alle hens aan dek dus voor de V.d. Berg Boys!
 
Smitshoek moet in de Hfd. kl. A thuis aantreden tegen sc Feyenoord. Het punten verschil tussen beiden bedraagt weliswaar 4 in het voordeel van de gasten, maar toch denk ik dat het wel eens een spannend gebeuren zou kunnen worden, temeer daar de  Smitshoekers nog wat goed  te maken hebben na de thuisnederlaag van 14 dagen geleden tegen de Jodan Boys.
 
In de 1e kl. B heeft sv Poortugaal zeker na de eclatante uitzege op Westlandia de opwaartse lijn te pakken. Het is nu zaak om door te pakken en thuis tegen Die Haghe ook weer de volle buit binnen te halen. Uit werd het een gelijkspel, al deden de mannen van Henk Dirven zich daar toen mee te kort. Nu dus kans op een revanche en verbetering op de ranglijst! Het is daarom ook onze wedstrijd van de week, waarvan ik zelf verslag van hoop te doen!
 
Rijnmond Hoogvliet Sport klimt in de 3e kl. D langzaam maar zeker uit het dal, maar of die opwaartse lijn zich door gaat zetten moet zaterdag blijken in de thuiswedstrijd tegen het sterke Rozenburg. Het verschil in punten bedraagt 8 in het voordeel van de gasten die daarmee op een mooie 2e plaats staan. Willen de Hoogvlieters eventueel nog wat potten gaan breken in deze competitie, zal er echt gewonnen moeten worden. Of dat lukt gaat Arie Korteweg voor ons bekijken en verslag van doen.

In diezelfde klasse gaat het er voor Rhoon steeds somberder uit zien. Er zal echt een kentering moeten komen om niet serieus in de problemen te raken.  Misschien dat hier zaterdag een eerste stap voor gezet kan worden als men Den Bommel op bezoek krijgt. Uit werd er van gewonnen en het zou dan ook mooi zijn als dat nu weer zou gebeuren.  We duimen er in elk geval voor!!!

Helaas gaat het eveneens in deze klasse met Pernis nog slechter. Zij nemen de op één na laatste plaats in en moeten nu uit naar de ploeg die 1 plaatsje  boven hen staat namelijk Botlek. Het puntenverschil bedraagt 2, dus kan Pernis bij winst over hen heen springen. Verlies betekent echter een nog moeilijker te overbruggen kloof. Ik denk dat het, alles overziende, weleens op een gelijkspel zou kunnen uitdraaien.
 
WCR zaterdag mag op bezoek bij Goudswaardse Boys. De gastheren hebben 7 punten meer vergaard en ook indertijd de uitwedstrijd tegen WCR gewonnen. Gelukkig blijft de bal ook hier rond, anders zou ik het somber voor de geel/blauwe brigade inzien.
 
Wat de zondag teams aangaat; die kwamen in tegenstelling tot hun zaterdag collega’s wel binnen de lijnen. Zo moest Meeuwenplaat het in de 2e kl. D thuis opnemen tegen Wippolder. Een mooie 3-2 overwinning zorgde ervoor dat men deze ploeg voorlopig van zich afgeschud heeft en tevens hiermede  een mooie gedeelde 4e t/m 6e  plaats inneemt.  Zondag de vuurproef als men op bezoek moet bij RKDEO, die op een keurige 2de  plaats staat met 2 punten meer dan de Hoogvlieters.  Wil men nog mee gaan doen om de prijzen zal er dus gewonnen moeten worden en daar heb ik eigenlijk een goed gevoel over!
 
In de 3e kl. D verloor WCR helaas thuis van Besiktas. Het brengt hen op een 6e plaats met 15 punten uit 9 wedstrijden. Dat is  1 punt  meer dan de gasten van komende zondag namelijk SVVV Taurus, die daar echter wel 1 wedstrijd meer over deden. Ook voor de ploeg van Henry van Zeist geldt dus eveneens dat, wil men aanhaken bij de top, er nu echt zondag thuis gewonnen moet worden. Ook hier duimen we dan ook voor!!
 
Tenslotte de korfballers. Opnieuw geen juichende commentaren, integendeel beide regioteams verloren opnieuw en dat maakt er de situatie niet beter op.
 
In de 1e kl. F moet RWA uit naar Sliedrecht om te spelen tegen Merwede/Multiplaat. Met nog 6 wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide ploegen 4 punten en wil men dan ook nog  nog van de laatste plaats afkomen, zal men nu serieus aan d e bak moeten, anders wordt het wel een heel moeilijk verhaal. We komen duimen te kort hiervoor, maar blijven voor ze draaien.
 
In de 4e kl. J staat ook Nikantes op een troosteloze laatste plaats. En wat voor RWA geldt, geldt dus ook voor hen: zaterdag zal er in Spijkenisse punten gepakt moeten worden en anders valt ook bij hen langzaam maar zeker het doek!
 
Concluderend staat ons,  als alles doorgaat, weer een sportief gezien, mooi weekend te wachten. In 'Albrandswaard Sport' zullen we er zoals gebruikelijk op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur weer verslag van doen met dit keer 2 live verslagen. In de studio zorgt presentator Dick v.d. Meer   voor de van de tussen-, rust- en eindstanden van de overige wedstrijden, naast al het overige sportnieuws. En natuurlijk gaat Tony weer zorgen dat het technisch allemaal klopt en dat er ter afwisseling weer lekkere muziek te beluisteren valt.
Dus tot zaterdag!
 
met sportieve groet ,
 
Erwin de Jongh

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Rowwen Heze - Leidingwater.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!