RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Albrandswaard Sport

sv Poortugaal - SHO wedstrijd van de week bij 'Albrandswaard Sport'


Sportvrienden,
 
Het ene weekend is het andere niet en die ene zwaluw van de week daarvoor bleek inderdaad nog lang geen zomer aan te kondigen. Integendeel, de resultaten van onze regioclubs vielen bar tegen en leverde bij elkaar slechts een schamele 10 punten op van de 24 te behalen.
 
Zo moest Barendrecht in de 2e Div, zijn meerdere erkennen in koploper AFC. De gasten reisden met de volle buit terug naar Amsterdam, terwijl  de Wit/Rode formatie opnieuw hun wonden kon en likken en steeds verder aan het wegzakken is op de ranglijst. Met slechts 1 punt boven de rode streep wordt het nu dan ook echt alle hens aan dek!  Zaterdag wacht met de uit beurt tegen  Katwijk opnieuw een zware tegenstander die maar liefst 14 punten meer verzameld heeft. Een gelijkspel, zou dan ook al een wonder zijn, maar ja een kat in het nauw doet rare sprongen, dus wie weet!!
 
Dorpsgenoot Smitshoek deed het in de Hfd. kl.  A heel wat beter door in de uitwedstrijd tegen Capelle de punten mee naar huis te nemen. Hierdoor zijn ze met sc. Feyenoord op een gedeelde 7de en 8ste plaats terecht gekomen en dat na een matig competitiebegin. Zaterdag komt Nootdorp op bezoek dat normaal gesproken geen probleem op mag leveren. Het verschil tussen beide clubs bedraagt namelijk 11 punten en een overwinning lijkt dan ook een logische gevolgtrekking, maar in dit geval zijn de gasten die kat van het nauw., ik bedoel maar.
 
sv Poortugaal verloor in de 1ste kl. B jammer genoeg de belangrijke uitwedstrijd tegen De Meeuwen met minimaal verschil 3-2,  na 2 keer gelijk gemaakt te hebben. Zaterdag komt de gedeelde koploper SHO op bezoek. Een mooie gelegenheid voor de mannen van Henk Dirven om revanche te nemen op zichzelf! Het verschil tussen beiden bedraagt 8 punten in het voordeel van de Oud Beijerlanders. En toch denk ik dat er, gezien het veldspel van de laatste weken, mogelijkheden zijn op tenminste 1 punt. Mede met het oog daarop, wordt het onze wedstrijd van de week, waarvan door collega Michel de Baat van Omroep Hoeksche Waard verslag wordt gedaan!
 
De derby in de 3de kl. D tussen Rijnmond H. Sport en Rhoon viel kwalitatief gezien tegen. Beide ploegen bakten er niet zoveel van en een gelijkspel had dan ook de juiste uitslag geweest.  Die had er ook in gezeten toen Rhoon in de slotfase bij een stand van 1-0 een strafschop mocht nemen, alleen de paal redde de 3 punten voor de Hoogvlietse formatie. Zaterdag moet men uit naar Vierpolders die 1 punt meer heeft dan de Hoogvlieters, maar ja uitwedstrijden zijn dit seizoen nu niet bepaald de puntenpakkers, dus verwacht ik ook hier een gelijkspel.

Rhoon ontvangt ’s-Gravendeel dat 9 punten meer heeft en daarbij altijd een lastige tegenstander voor de Rhoonaars is. Maar wil men de 1ste seizoenshelft met een goed gevoel  afsluiten dan zullen er toch wat punten gepakt moeten worden. Dus werk aan de winkel!!! Reden genoeg voor mij om van deze wedstrijd live verslag te gaan doen!
Pernis kreeg in deze klasse een behoorlijk pak slaag in en tegen Rozenburg 6-0. Hopelijk zijn ze daar op tijd van hersteld want zaterdag komt OVV op bezoek  en ook dat zal een moeilijke klus worden, gezien het verschil van 7 punten in het voordeel van de ploeg uit Oostvoorne.
 
In de 4e kl. G kreeg WCR koploper BZC/Zuiderpark op bezoek. Ondanks het verlies van 1-2, was dit toch één van hun betere wedstrijden, welke hoop geeft voor de toekomst. Misschien is dit zaterdag al in de uitwedstrijd tegen ZBC’ 97 te merken, al staat deze ploeg wel op de 2de plaats.
 
Bij de zondagamateurs boekte Meeuwenplaat in de 2e kl. D opnieuw een overwinning door uit te winnen van XerxesDZB met 0-3. Het levert hen in de rangschikking een 5e plaats op met 15 punten uit 9 wedstrijden. Zondag komt Antibarbari op bezoek die een paar plaatsen lager staat met 2 punten minder. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus, die bij winst  ervoor zorgt dat men zich handhaaft aan de kop van de veilige middenmoot.
 
De vooraf verwachtte moeilijke uitwedstrijd van WCR bij sv Charlois resulteerde in de 3e kl. D inderdaad in puntverlies voor de Rhoonaars, al viel de schade door het gelijke spel 1-1 nog enigszins mee.  Weliswaar staat men nu op een 4e  plaats, maar doordat men nog een wedstrijd in moet halen en anderen nog een een wedstrijd vrij zijn, staat men er nog goed voor. Zondag komt het op de 11e plaats staande DRL op bezoek. Dat mag dan ook geen probleem opleveren voor de geel/blauwe formatie!
 
De korfballers zijn teleurstellend aan de zaalcompetitie begonnen. Zo verloor RWA in de 1e kl. F thuis van Merwede met 2 doelpunten verschil in een fysiek harde wedstrijd, waartegen men onvoldoende bestand was. Zaterdag wacht er opnieuw een zware klus als men uit moet tegen Vriendenschaar in Hardinxveld-Giessendam. Een gelijkspel zou dan ook al heel mooi zijn!
 
Nikantes kende eveneens een valse start door thuis te verliezen van Olympia met 12 – 15.  En ook zij hebben zaterdag een moeilijke uitwedstrijd voor de boeg tegen Ventura Sport , die zijn eerste wedstrijd met ruim verschil wist te winnen. Hopelijk weten zij zich te herpakken want in een competitie met slechts 14 wedstrijden is elke punt  extra belangrijk!!
 
Al met al staat ons dus weer een mooi sportief weekend te wachten met in ons sportprogramma 2 live verslagen, mits de techniek ons tenminste niet in de steek laat! Vanuit de studio zal het geheel gepresenteerd gaan worden door Dick v.d. Meer die tevens zorgdraagt voor de tussen - rust- en eindstanden van de overige wedstrijden. De techniek en muziekkeuze is zoals altijd weer in de vertrouwde handen van Tony.
 
Dus als u thuis blijft zaterdagmiddag lekker gezellig tussen 14.00 en 17.00 uur RTV Albrandswaard aan en wij zorgen voor de rest!!
 
Met sportieve groet,
 
Erwin de Jongh
 

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Rowwen Heze - Leidingwater.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!