RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Albrandswaard Sport

Rijnmond Hoogvliet - vv Rhoon wedstrijd van de week bij 'Albrandswaard Sport'


Sportvrienden,
 
Eindelijk eens positief nieuws wat de uitslagen van onze regioclubs aangaat. In elk geval het beste competitieweekend tot nu toe.
 
Nog geen reden tot een uitgebreide polonaise maar toch, het gaat de goede kant op.
 
Dat geldt overigens allemaal niet voor Barendrecht dat in de 2e Div. ongenadig onderuit ging uit bij Kozakken Boys 4-0!  Daar zal echt iets moeten gaan veranderen, wil men niet in  serieuze problemen gaan komen. Maar of dat zaterdag al gaat gebeuren, betwijfel ik, aangezien dan koploper AFC op bezoek komt. Maar goed hopen mag je altijd, al was het maar op een punt. De wedstrijd op Sportpark De Bongerd begint gewoon om 14.30 uur.
 
Smitshoek deed het in de Hfd. kl. A iets beter door het hoger staande Spijkenisse thuis op 1-1 te houden, al was het zuur dat men bijna de gehele wedstrijd voorstaande,  in de slotfase de volle winst toch nog door vingers zag glippen. Hopelijk heeft dit resultaat wel voor meer zelfvertrouwen gezorgd, iets wat men zaterdag uit bij Capelle nodig zal  hebben. Smitshoek staat namelijk 1 punt voor en zal dan ook bij winst een leuk gaatje kunnen slaan tussen hen en de Capellenaren. De aftrap aldaar is overigens om 14.00 uur.
 
sv Poortugaal liet zich van zijn beste kant zien door in de 1ste kl. B uit bij Die Haghe met 3-3- gelijk te spelen, al zat er gezien de krachtsverhouding veel en veel meer in. Maar ja, een punt is een punt en wat belangrijker is, ze hebben de weg omhoog te pakken. Dat moet zaterdag een vervolg gaan krijgen in opnieuw een uitwedstrijd en nu bij De Meeuwen. Deze staan op de één na onderste plaats met 6 punten uit 8 wedstrijden en dat zijn 3 punten minder dan Poortugaal. Wil men dus goede zaken doen dan zal er absoluut gewonnen moeten worden, waardoor men dan tevens aansluiting krijgt bij de omvangrijke middenmoot!
 
In de 3de  klasse D zorgde Rhoon voor een verrassing door na een achterstand van 2-0 alsnog, in een spectaculaire wedstrijd, te winnen  uit bij Den Bommel met 3-5. Dat geeft de burger moed en komt dan ook als geroepen aan de vooravond van de derby uit tegen Rijnmond H. Sport. Een altijd beladen gebeuren  met in het algemeen veel doelpunten. Rijnmond H. Sport zelf verloor overigens uit bij Rozenburg met 1-2 en heeft dan ook maar  3 punten meer verzameld dan Rhoon uit 8 wedstrijden. Een 6 punter dus, waarbij de Hoogvlieters licht favoriet zijn door hun thuis voordeel. Uiteraard is het onze wedstrijd van de week met als commentator Arie Korteweg.

In diezelfde klasse won ook Pernis en wel thuis van Botlek met 3-1 wat ze op de ranglijst een plaatsje op deed schuiven. Samen met Rhoon bezetten ze nu met 8 punten de 11de en 12de plaats. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Rozenburg dat zo knap van Rijnmond H. Sport wist te winnen.  Hopelijk weet desondanks toch een puntje mee naar huis te nemen.
 
In de 4e kl. G moest WCR zaterdag thuis aantreden tegen Goudswaardse Boys. Het werd gezien de stand op de ranglijst een verdienstelijk gelijkspel 2-2. Zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd maar dan één tegen de koploper BZC/Zuiderpark. Het punten verschil bedraagt maar liefst 14 en ik vrees dat dit na zaterdag nog groter zal worden. Al blijft natuurlijk de bal ook hier rond!!!
 
Bij de zondag teams zorgde Meeuwenplaat voor een enorme verrassing door thuis het op de 2de plaats staande RKDEO met 3-2 te verslaan. Daardoor stijgen de Hoogvlieters naar een met Hilligersberg gedeelde 6de en 7de plaats met 12 punten uit 8 wedstrijden.  Zondag kunnen er zomaar weer 3 punten bij komen als men op bezoek gaat bij XerxesDZB dat op de 2de plaats van onderen staat met 6 punten uit 8 wedstrijden. Alleen moet men dan wel met beide benen op de grond blijven staan en de tegenstander niet onderschatten!!
 
WCR zondag kreeg in de 3e kl. D koploper Dubbeldam op bezoek. Jammer genoeg moest de  wedstrijd wegens wanordelijkheden gestaakt worden bij een stand van 2-1 in het voordeel van de Rhoonaars. Het is aan d  KNVB wat er nu verder moet  gaan gebeuren. Zondag moet men op bezoek bij sv Charlois wat weliswaar 1 punt minder heeft , maar wel een wedstrijd meer gespeeld.  Toch blijft het oppassen voor de ploeg van Henri van Zeist, aangezien Charlois thuis altijd net iets meer kan!
 
Ook de korfballers gaan weer van start en wel met de zaalcompetitie. Daarin ontvangt RWA in de 1e kl. F thuis het sterke Sliedrechtse Merwede/Multiplaat, al heeft men de laatste wedstrijden er wel van gewonnen. Maar ja ook hier geldt dat in het verleden behaalde resultaten enz. enz. En ook dat de eerste klap een daalder zal opleveren. We gaan het zien. De wedstrijd begint in de Sporthal om 15.55 uur.
 
Nikantes tenslotte begint in de 4e kl. J ook met een thuiswedstrijd en wel tegen het Spijkenissese Olympia. Normaliter een tegenstander die geen probleem voor de Hoogvlietenaren op mag leveren. De wedstrijd begint daar om 16.20 uur.
 
Alles overziende weer een mooi sportweekend, waarbij wij uiteraard zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur van de partij zullen zijn met 'Albrandswaard Sport'. In de studio zal Tony als vanouds weer de techniek en muziek verzorgen , maar dit keer bovendien ook de presentatie.
 
Dus afstemmen op RTV Albrandswaard zou ik zeggen.
 
Met sportieve groet,
 
Erwin de Jongh

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Rowwen Heze - Leidingwater.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!