RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Albrandswaard Sport

vv Rhoon - Binnenmaas wedstrijd van de week bij 'Albrandswaard Sport'


Sportvrienden,
 
Het blijft een wisselvallig beeld wat onze regioclubs aangaat. Dan pakt de één een aantal punten achter elkaar en dan een ander weer. Nog weinig lijn in te ontdekken, dan wellicht bij WCR zondag, maar die weren nu juist het afgelopen weekend vrij. Daarnaast zijn er een paar clubs aan een beroerd seizoen opening bezig en kunnen zich daar moeilijk onder uitvechten.
 
Zoals bijv. Barendrecht in de 2e kl. A. Vorig jaar een gevaarlijke opponent voor de bovenste plaatsen en nu weet men maar mondjesmaat wat puntjes bij elkaar te sprokkelen. Ook zaterdag ging het weer mis thuis tegen Rijnsburgse Boys. Na een 1-4 achterstand wist men zich nog knap terug te knokken naar een 4-5 eindstand, maar men bleef wel weer met  lege handen achter.  Het bracht hen op 15 e plaats  van de 18, met 1 punt voorsprong op FC Lienden. Die laatste ploeg is  de volgende tegenstander van d e Barendrechters in alweer een thuiswedstrijd. Een 6-punter waar voor beiden veel druk op staat. Hopelijk leidt dit tot ene spectaculaire wedstrijd waar bij het goed zijn als men de punten nu eens in Barendrecht houdt. Aanvang van deze wedstrijd is om 15.30 uur.
 
Ook bij Smitshoek ging het in de Hfd. kl. B mis, maar dan wel tegen koploper Volendam en dan nog in een dragelijk eindstand van 2-3  Het brengt hen op een gedeelde 10de t/m 13de plaats. Met 4 punten minder,  op een 15de en één laatste plaats staat Xerxes DZB. Daar mag Smitshoek zaterdag op bezoek in een ook weer 6-punter! Bij winst kunnen de oranje/zwarten in elk geval ietwat geruster ademhalen.
 
In  de 1e kl. B  begint Poortugaal langzaam maar zeker op stoom te komen, met na 2 gelijkspelen nu een 1-3 overwinning uit tegen Heinenoord, waarbij ze deze ploeg nu op 1 punt genaderd zijn. Maar nog belangrijker is het feit dat ze geklommen zijn naar de op 2 na laatste plaats. Of dat zaterdag  een positief vervolg gaat krijgen valt te bezien, aangezien de nummer 2 van de ranglijst, het Voorburgse Forum Sport, op visite komt. In elk geval mooi om te zien waar men sportief gezien nu eigenlijk momenteel staat!
 
In de 3e kl. D pakte Rhoon eindelijk haar eerste overwinning uit bij hekkensluiter Piershil en wel meteen met 1-13. Nu weten we wel dat Piershil door een ware uittocht aan spelers enorm verzwakt is, maar weinig ploegen hebben tot nu tegen hen zo’n monsteroverwinning behaald! Het geeft de burger in elk geval moed en die zal men ook nodig hebben als zaterdag koploper Binnenmaas op bezoek komt. Ook hier geldt dus, laat maar zien hoe sterk je bent. Nog een overwinning en je rukt op naar de middenmoot, het zou wat zijn!! In elk geval reden genoeg voor ons om deze wedstrijd tot wedstrijd van de week te maken, waarbij Arie Korteweg het live verslag zal verzorgen.

In diezelfde klasse behaalde Rijnmond H. Sport een knappe en broodnodige uitoverwinning tegen OVV met 1-3 na een 1-0 achterstand. Het brengt hen ineens op een zevende plaats en dat kan zaterdag nog hoger worden als men het Piershil van Rhoon op bezoek krijgt!

Pernis kon het thuis tegen De Jonge Spartaan niet bolwerken, ondanks dat men lange tijd tegen 10 man speelde. Diep in de 2de helft kreeg men zelf ook een rode kaart, maar toen was het leed al geschied! Ook zaterdag zal er waarschijnlijk weer weinig te halen zijn in de uitwedstrijd in en tegen Vierpolders, alhoewel men vaak uit beter voor de dag komt dan thuis.
 
WCR zaterdag zakt in de 4e kl. G na een aardige seizoenstart steeds verder weg. Nu werd er weer thuis met 0-4 verkoren van ZBVH. Het brengt hen voorlopig op een 10de plaats met 4 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag mag men op bezoek bij GOZ dat 4 punten meer heeft. Wellicht is er daar dan iets voor hen te halen!!
 
Meeuwenplaat deed in de zondag 2 e kl. D wat men moest doen uit winnen bij de rode lantaarndrager Delft met 1-5. Door dit resultaat is emn met 6 punten uit 6 wedstrijden opgeschoven naar ene gedeelde 9de en 10de plaats. Misschien dat het hopelijk opgedane zelf vertrouwen doorwerkt in de lastige uitwedstrijd tegen het met 11punten uit 6 wedstrijden op de 4de plaats staande Wippolder!
 
WCR zondag tenslotte mocht  in de 3e kl. D bijkomen van hun vliegende seizoenstart om dan zondag meteen weer aan de bak te moeten tegen het met 2 punten meer op de 2e plaats staande COAL. Jammer dat het een uitwedstrijd, maar ook daarin heeft men tot nu toe prima resultaten bereikt, dus hebben we alle vertrouwen in een goed resultaat!
 
De korfballers speelde de laatste wedstrijd van de 1ste helft veldcompetitie met wisselend succes. Zo won RWA in de 1e kl. F uit bij Tjoba met 13-15 en eindigde daarmee op een derde plaats met 9 punten uit 8 wedstrijden.
 
Nikantes deed  het heel wat minder door onderuit te gaan in Zuidland met 11-10 tegen het op de voorlaatste plaats staande ZKV. Weliswaar blijven ook zij op een derde plaats met 10 punten uit 8 wedstrijden maar met een achterstand 6 punten op de koploper. Dat laatste zal waarschijnlijk betekenen dat men een terugkeer naar de 3de klasse uit het hoofd kan zetten.
 
Maar goed dat is allemaal voor volgend jaar voorjaar. Nu gaat men zich opmaken voor de zaalcompetitie en staan er om te beginnen dit weekend oefenwedstrijden daarvoor op het programma.
 
Alles overziende staat ons weer een mooie sportuitzending te wachten tussen 14.00 en 17.00 uur met in elk geval 1 live verslag en hopelijk mooie en spannende wedstrijden. In de studio zijn de vertrouwde mensen weer aanwezig in de persoon van Tony, die de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening neemt en Dick v.d. Meer die de presentatie verzorgt en ons op de hoogte houdt van wat er op d e andere velden van onze regioclubs gebeurt!! Dit alles met dank aan Herman Spijkers die ons vorige week enorm geholpen heeft door het werk van Tony over te nemen!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

 

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Thomas Acda met Geld, Mooie Vrouw.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!