RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Albrandswaard Sport

sv Poortugaal - Heinenoord wedstrijd van de week bij 'Albrandswaard Sport'


Sportvrienden,
 
Langzaam maar zeker beginnen de puntjes toch binnen te lopen. Nog niet zoals we hoopten, maar toch er zit wat verbetering in.
 
Zo won Barendrecht weer eens in de 2e Div. A en wel in Arnhem van Jong Vitesse, waardoor ze deze ploeg ook in de ranglijst voorbij staken. Met 10 punten uit 9 wedstrijden bezet men samen met Excelsior Maassluis en Kozakken Boys een gedeelde 12 t/m 14 plaats. Zaterdag komt het met 16 punten uit 9 wedstrijden op de 5e plaats staande Rijnsburgse Boys op bezoek. Een op papier moeilijke wedstrijd dus, maar hopelijk heeft men zoveel zelfvertrouwen gekweekt uit die overwinning van vorige week, dat dat men tenminste een punt aan deze confrontatie over weet te houden.
 
Ook plaatsgenoot Smitshoek haalde in de Hfd. kl. B de volle winst binnen door thuis met 2-1Ter Leede te verslaan. Het leverde een met Capelle en DFS gedeelde 9de t/m 11de plaats op, met eveneens  10 punten maar uit 8 wedstrijden. Of dat na zaterdag nog zo is valt te bezien, aangezien dan  koploper RKAV Volendam op bezoek is geweest. Ook hier zou dan ook een puntje al prachtig zijn!
 
In de 1e kl. B   speelde sv Poortugaal thuis gelijk tegen RVVH.  Hierdoor veranderde er in de staart van de ranglijst niets  en blijven zij samen met RVVH en de Meeuwen op de onderste 3 plaatsen  staan met 2 punten uit 5 wedstrijden. Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Heinenoord. Deze laatste ploeg heeft 4 punten meer wat ze samen met Kloetinge op een gedeelde 9de  en 10de  plaats brengt. Het wordt dus weer een heel karwei voor de ploeg van Henk Dirven om één of meerdere punten mee naar huis te nemen. Maar goed  wellicht weet men voor een verrassing te zorgen en daar hopen we dan ook maar op! In elk geval is het onze wedstrijd van de week, met als gastverslaggever collega Marcel van Kleef van Omroep Hoeksewaard!
 
In de 3de kl. D speelden Rhoon en Pernis met 2-2 gelijk tegen elkaar in een soort streekderby. Beiden hadden daar eigenlijk niets aan en met name Rhoon had dan ook op meer gehoopt. Wel heeft men nu met 2 punten uit 5 wedstrijden de laatste plaats over gedaan aan Piershil, maar de afstand tussen Pernis en hen blijft  3 punten. Zaterdag zal daar misschien verandering in komen als men zelf op bezoek gaat bij het nog puntloze en zwakke Piershil en Pernis thuis de Jonge Spartaan ontvangt.
Rijnmond Hoogvliet Sport kan nog steeds zijn draai niet vinden en speelde thuis dan ook teleurstellend gelijk tegen Botlek. De Hoogvlieters hebben evenveel punten als Pernis en Botlek en bezetten daarmee de 10de t/m 12 de plaats. Zaterdag wacht weer een belangrijk treffen in Oostvoorne als men daar aan moet treden tegen OVV, dat slechts met 1 punt meer een 7de t/m 9de plaats inneemt. Winst of verlies kan dan ook hier zomaar een aantal plaatsen schelen.
 
In de 4e kl. G kon WCR zaterdag het helaas uit tegen SCO’ 63 niet bolwerken en moest de punten met 2-0 dan ook in Spijkenisse achterlaten. Het brengt hen met 4 punten uit 5 wedstrijden op een gedeelde 9de en 10de plaats. Dat is 2 punten minder dan de stegenstander van zaterdag het Zuid Beijerlandse ZBVH.  Hopelijk zal het thuisvoordeel voor de Rhoonaars de doorslag geven!
 
Wat de zondag teams aangaat moest Meeuwenplaat in de 2e kl. D thuis met 1-3 zijn meerdere erkennen in TOGB. Daardoor blijft men samen met XerxesDZB op een gedeelde voorlaatste plaats steken met 3 punten uit 5 wedstrijden. Zondag wacht in en tegen Delft een 6 punten wedstrijd tegen de  puntloos onderaan staande gastheren. De kans om wat naar boven te klimmen zou ik zeggen!!
 
Ja en dan WCR zondag, daar stromen de punten wekelijks binnen! Nu werd in de 3de kl. D uit tegen Kethel Spaland weer met 0-3 gewonnen. Het brengt hen met 13 punten uit 5 wedstrijden op een 2de plaats. Derde is COAL met 9 punten, maar uit slechts 3 wedstrijden. En deze ploeg ontvangt zondag WCR in ook weer een 6 punten wedstrijd. Gezien de huidige vorm van de geel/blauwen denk ik dat de punten toch naar Rhoon komen!!
 
De korfballers spelen dit weekend hun laatste wedstrijd van de 1e helft veldcompetitie en gaan zich daarna opmaken voor het zaalgebeuren. RWA moet daarbij in de 1ste kl. G op bezoek bij  Tjoba. De thuiswedstrijd leverde in september een overwinning op en het zou mooi zijn als dit nu weer zou gebeuren, om naast het feit dat men aansluiting houdt met het linker rijtje, men ook met een goed gevoel naar de zaal gaat.
 
Nikantes behaalde een grote overwinning bij Voltreffers en moet nu op bezoek bij ZKV in Zuidland. Gezien het verschil op de ranglijst, moet ook dit een grote overwinning op kunnen leveren en hen zo nog vaster op derde plaats brengen.
 
Al met al voor diverse clubs, sportief gezien, weer een belangrijk weekend. 'Albrandswaard Sport' is er gelukkig tussen 14.00 en 17.00 uur weer bij, mede doordat Herman Spijkers zo vriendelijk wil zijn om Tony, die wegens droevige familieomstandigheden ontbreekt, te vervangen. Hij neemt dan ook de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening, terwijl ik de presentatie zal verzorgen. U kunt dan ook bij ons terecht, naast het live verslag, voor tussen- rust en eindstanden van onze regioclubs.
 
Met sportieve groet,
 
Erwin de Jongh
 

0
0
0
s2smodern

  De Tip Top Schijf is van Thomas Acda met Geld, Mooie Vrouw.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!