RTV Albrandswaard voor Rhoon, Poortugaal & Portland!

Albrandswaard Sport

'Oude Maas'- SHO wedstrijd van de week in 'Albrandswaard Sport'


Sportvrienden,
 
Met nog 3 rondes te gaan zit het seizoen 2017/2018 er bijna op. Voor sommige clubs een opluchting, een teleurstelling, een feest of nog volop spanning!
 
Dat laatste geldt o.a. voor Barendrecht in de 2e Div. A die hun mooie koppositie, wat de derde periodetitel betreft, verloren door de nederlaag bij en aan  AFC. Zaterdag moet er dus thuis gewonnen worden van Rijnsburgse Boys om eventueel niet nog verder achterop te raken. Een best nog lastige opgave aangezien het puntenverschil tussen beiden slechts 6 bedraagt in het voordeel van de gastheren.
 
In de Hfd.kl. A moet Smitshoek op bezoek bij Rijnvogels. Ook voor hen een lastige klus aangezien ook zij nog punten moet halen om zich definitief veilig te spelen. Het verschil met Rijnvogels bedraagt echter 10 punten in het nadeel van de Barendrechters, dus zal men echt aan de bak moeten!
 
In de 1ste kl. B ontvangt Oude Maas thuis SHO. Wat betreft de gastheren weinig spanning meer. Ze behouden hun plek in de 1ste klasse en creëren daarmee zodoende een prachtige start voor de nieuwe fusievereniging sv Poortugaal. SHO daarentegen kan nog wel wat puntjes gebruiken, al zijn ze de afgelopen weken aardig aan het klimmen geslagen. Op voorhand een leuke wedstrijd dus, waarvan ik zaterdag dan ook verslag hoop te doen als de wedstrijd van de week!
 
In de 2e kl. D. is het doek zo goed als gevallen voor Rhoon. De achterstand op de nummer voorlaatst Piershil bedraagt 4 en op de ploeg daarboven VDL 6 punten. Natuurlijk bestaan er ook in de voetballerij wonderen, maar of die zo groot zijn, betwijfel ik. Morgen staat in elk geval  de uitwedstrijd  tegen Alexandria’ 66 op het programma. Wil men nog wat dan zal die echt gewonnen moeten worden!!!
 
In de 3e kl. D gaat Rijnmond H. Sport op bezoek bij de Zwervers. In hun strijd om de 3e periodetitel zal ook daar gewonnen moeten worden. Gezien het verschil op de ranglijst van maar liefst 30 punten in hun voordeel moet dat te doen zijn!!
Pernis ontvangt s.v. Charlois en zal er echt tegenaan moeten om 1 of liefst 3 punten te pakken, aangezien men op de huidige 11e plaats nog lang niet veilig is met 2 achtervolgers op slechts 3 punten! Daarin treffen ze het overigens niet met deze tegenstander die op een 4de plaats staat met 24 punten voorsprong. Dus ook hier maar hopen op een wondertje!!
 
Poortugaal gaat in de 4e  kl. G op bezoek bij SCO’ 63. Een wedstrijd waarbij er voor beiden weinig of niets meer op het spel staat dan de gebruikelijke eer. Een mooie gelegenheid dus om er een leuk treffen van te maken!!
WCR ontvangt thuis Vlotbrug. Ook hier staat er voor beiden niets meer op het spel en dus kan er ook hier vrijuit gespeeld. Iets wat ook geldt voor het treffen tussen Spartaan’ 20 en RDM!
 
In de 1e kl. B van het zondagvoetbal ontvangt Poortugaal hekkensluiter Delft. Een treffen waar Poortugaal nog wat in recht te zetten heeft na de uitnederlaag van enkele maanden geleden. Gezien het puntenverschil van 16 in het voordeel van de geel/zwarten moet dat toch mogelijk zijn!
 
WCR moet in de 2e kl. D op bezoek bij ONA. Ook hier een uiterst belangrijk treffen voor de Rhoonaars aangezien zij nog lang niet veilig zijn op de 3e plaats van onderen. ONA daarentegen staat op een 6e plaats met 22 punten meer. Ook hier is er dus een wondertje nodig om de broodnodige punten mee naar huis te nemen.
 
Voor Meeuwenplaat breken er in de 3e kl. D spannende tijden aan met nog 2 uit- en 1 thuiswedstrijd voor de boeg. De voorsprong op de nummer 2 bedraagt 6 punten met één wedstrijd minder gespeeld. Mocht men dan ook zondag winnen, dan kan het kampioenschap gevierd worden, maar….tegenstander FC IJsselmonde staat wel op een 4e plaats en is thuis heel moeilijk te kloppen. Het wordt dus zondag spannend of de champagnekurken dan al kunnen knallen!!!
 
Ook voor de korfballers van RWA wordt het in de 1e kl. F het weekend van de waarheid als men in Zwijndrecht op bezoek gaat bij Albatros. Bij winst neemt RWA de koppositie van hen over aangezien het onderlinge puntverschil slechts 1 bedraagt. Dat wordt dus duimen voor iedereen die de rood/wiite brigade van André Verbaas een goed hart toedraagt!!
 
In de 3e kl. I moet Nikantes op bezoek bij koploper Sporting Badhoevedorp. Ik vrees dan ook dat daar weinig te halen zal zijn voor hen! Maar ja de ronde bal hè!!!!!
 
Al met al toch nog een leuk programma met diverse interessante wedstrijden. Overigens houdt presentator Dick v.d. Meer in ons sportprogramma tussen 14.00 en 17.00 uur voor u alle tussen- rust- een eindstanden van onze regioclubs bij! De techniek en muziek keuze zijn zoals altijd in handen van Tony Dijk.
 
Een fijn sportweekend gewenst en vergeet vooral niet af te stemmen op RTV 'Albrandswaard Sport'
 
Sportieve groet van
 
Erwin de Jongh

0
0
0
s2smodern

Luister mee!

Albrandswaardse Top 25

Amber Alert

Advertentie:

RTV Albrandswaard, trotse mediapartner van sc WCR, vv Rhoon, PSV Poortugaal

Youtube

RTV Albrandswaard op Youtube

Twitter @RTVAlbr

RTV Albrandswaard op twitter

Facebook

RTV Albrandswaard op facebook

Onze frequenties

Radio


107.1 FM ether
99.0 Mhz kabel

TV


28+ analoog
12 digitaal (Caiway)

Dichtbij, Altijd en Overal!