Schuurtjes veilig in Albrandswaard

Ondanks dat we door corona vaker thuis waren, is het aantal inbraken in schuren, boxen en garages afgelopen winter flink toegenomen. Tussen oktober 2020 en maart 2021 vonden er 6.756 inbraken plaats: een stijging van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In de provincie Utrecht nam het aantal inbraken zelfs toe met 44,5 procent. Dit blijkt uit nationale politiedata die vergelijkingssite Independer in kaart heeft gebracht.

Albrandswaard laat echter een ander beeld zien. De afgelopen winter is er 5 keer aangifte gedaan van een diefstal uit een schuurtje of berging. De winter ervoor bedroeg het aantal inbraken nog 8. De kans dat er in een schuurtje of berging in Albrandswaard wordt ingebroken is daarmee ruim 43% lager dan het gemiddelde in Nederland.

In absolute aantallen werden afgelopen winter het vaakst schuurinbraken gepleegd in Zuid-Holland. Binnen de provincie werd er tussen oktober 2020 en maart 2021 in totaal 1.713 keer ingebroken in schuren, boxen en garages, wat neerkomt op 25,4 procent van alle inbraken in Nederland. Ook in Noord-Brabant (1.221) werden bovengemiddeld veel meldingen gedaan van inbraken in schuren.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *