“SCHOON RHOON”

Akke Derksen woont sinds 2010 in Rhoon en heeft duurzaamheid van huisuit meegekregen. In 2016 werd zij veganistisch en is zij steeds meer plastic-en milieubewust gaan leven. Derksen: “De omslag kwam toen ik de documentaire Cowspiracy had gezien”.

Toen Akke op Facebook een oproep tegenkwam van Bart van Lier, waarin werd gevraagd om vrijwilligers om afval te ruimen in Rotterdam-Noord, meldde zij zich aan en draaide met een ploeg van 10 mensen mee. Deze oproep en haar passie voor een beter milieu hebben haar geïnspireerd om dit initiatief ook in Rhoon op te willen starten.

Op zondag 22 maart zal zij samen met een groep van circa 10 buurtbewoners verzamelen om de wijken van Rhoon schoon te gaan maken. Het plan is om minimaal 1 keer per maand de straten op te schonen. Ook zijn er uiteindelijke ambities om uit te breiden naar andere wijken binnen de regio Albrandswaard. Via het onderstaande email adres kunnen geïnteresseerden zich nog aanmelden. Voor deze dag wordt er gezorgd voor hesjes en prikstokken.

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je terecht via het email adres: schoonrhoon@gmail.com

(Visited 193 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *