sc WCR – ’s Gravendeel wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Het was afgelopen weekend een klein programma, maar wel met allemaal verrassingen, zowel negatieve als positieve.
Laten we met de eerstgenoemde beginnen: in de 3e Div. B verloor Barendrecht zoals ik al vreesde uit bij Gemert met 3-1, waardoor zij nu de 1ste plaats moeten delen met SteDeCo, dat hun wedstrijd wel wist te winnen. Dat wordt dus nog een hele spannende ontknoping de komende weken. Om te beginnen zaterdag als Barendrecht opnieuw uit moet en wel tegen OSS ’20 en ook weer om 18.00 uur. Nu staan de gastheren weliswaar slechts op een 13e plaats met 22 punten achterstand, maar ja dit soort wedstrijden liggen de Barendrechters nu eenmaal niet zo, dus wie weet wordt dit ook weer een moeilijk avondje voor ze.

De positieve verrassingen kwamen beide uit de 4e Div. B, waar Smitshoek om te beginnen hun inhaalwedstrijd tegen RKAVV wist te winnen en daardoor de (vervangende) 2e periodetitel in de wacht sleepte, waarmee we ze uiteraard van harte feliciteren. Het bracht hen tevens op een, samen met Poortugaal, gedeelde 5e en 6e plaats met 38 punten uit 23 wedstrijden. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen HBS wat 7 punten minder heeft. Mits men niet te lang gefeest heeft, een mooie kans om weer 3 punten binnen te halen.

Wat Poortugaal betreft was er ook alle reden tot juichen, aangezien zij op 2e Paasdag de kwartfinalewedstrijd om de KNVB-districtsbeker tegen RVVH wisten te winnen. Weliswaar na strafschoppen, maar dat mag de pret niet drukken. Los van het feit dat ze dat dus een halve finalewedstrijd opleveren, mogen ze daarmee ook volgend seizoen in de voorronde van de landelijke KNVB-beker aantreden. Iets wat naast het sportieve succes, ook de penningmeester zal aanspreken. Maar nu ook voor hen weer eerst het competitiegebeuren waarin ze op bezoek moeten bij RKAVV. Na de nederlaag tegen Smitshoek staan zij nu 12e plaats met 13 punten achterstand. Ook dit moet te doen zijn voor de blauw/zwarte formatie, al was het alleen al om de strijd voor de 3e periodetitel!!

In de 3e Kl. D is Rhoon wat aan het kwakkelen geslagen: van de laatste 5 wedstrijden werden er namelijk 2 gelijk gespeeld, 1 verloren en slechts 2 gewonnen. Ze staan daarmee op een gedeelde 3e en 4e plaats met 33 punten. Dat zijn er 6 meer dan de komende tegenstaander CWO, waar men op bezoek moet. Hopelijk weet men de overwinningsdraad daar weer verder op te pakken. Voorzitter Marco van Wassenaar houdt ons ter plekke van de stand van zaken op de hoogte!

Meeuwenplaat daarentegen, worstelt nog steeds om definitief boven de rode gevarenzone uit te komen. Ze staan momenteel op een gedeelde 11e en 12e plaats met 22 punten. Of dat zaterdag zal veranderen valt te bezien, aangezien men dan koploper HVC ’10 op bezoek krijgt die maar liefst 20 punten meer heeft. Maar wie weet onderschatten zij de wedstrijd en valt er toch, al was het maar 1 puntje te halen. Of dit ervan komt, gaat Marco Gouw voor ons bekijken en via wedstrijdflitsen verslag van doen!

In de 4e Kl .F Staat er een kraker op het programma als WCR thuis koploper ‘s-Gravendeel op bezoek krijgt, oftewel de nummer 1 tegen de nummer 3. Het verschil tussen beiden bedraagt 3 punten, waarbij WCR ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld heeft. Dus wil men nog verder omhoogklimmen zal er gewonnen moeten worden, temeer daar men ook nog samen met die andere runner up Zinkwegse Boys gewikkeld is in de strijd om de periodetitel. Dus winst zou in dubbel opzicht welkom zijn!! Uiteraard is het dan ook onze wedstrijd van de week. Dick van de Meer verzorgt voor ons het live verslag.

In deze zelfde klasse heeft Rijnmond Hoogvliet Sport hele andere zorgen, ze staan namelijk met 15 punten uit 17 wedstrijden op de laatste plaats. Dat betekent uiteraard alarmfase 1, waarbij om eraan te ontsnappen, van nu af aan elke punt broodnodig zal zijn!! Om te beginnen komende zaterdag als Rockanje op bezoek komt wat met 7 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld, de 13e plaats in beslag neemt. Dus schouders eronder en gaan zou ik zeggen!!! Wij duimen mee!!

In de 5e Kl. D krijgt Pernis bezoek van NBSVV. Pernis op een gedeelde 2e en 3 plaats en de gasten op een gedeelde 4e en 5e plaats met een onderling verschil van 1 punt.  Ook hier dus volop spanning, al kan Pernis, met al een periodetitel op zak, deze topper wat relaxter tegemoet treden temeer, daar koploper GOZ een beetje uit het zicht geraakt is.

Ook de Korfballers gaan weer van start met de veldcompetitie deel 2, bestaande uit 6 wedstrijden. Daarin begint Vitesse als promovendus uit de herfstveldcompetitie voor het eerst in hun bestaan in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Pernix. In de zaal leverde dat 2 boeiende wedstrijden op, waarbij de Leidenaren iets sterker waren. We zijn benieuw hoe dit op het veld ligt. In elk geval zal Fred van der Pol zoals gewoonlijk hierop in ons sportprogramma weer een voorbeschouwing geven!

Helaas was RWA evenals in de zaal gedegradeerd en moet nu in de 1e Klasse gaan proberen het verloren gegane terrein weer terug te winnen en wel om te beginnen met eveneens een thuiswedstrijd tegen DVS ’69. We zijn benieuwd of men dat , gesterkt met de laatste zaaloverwinning tegen Fortis in het achterhoofd, gaat lukken!

Nikantes tenslotte, ontmoet in de 4e Kl. 10 een oude bekende uit de zaalcompetitie, namelijk Sperwers, waarvan men toen twee keer wist te winnen. We zijn dan ook benieuwd of dit zaterdag eveneens gaat gebeuren!!

Tenslotte doet Glenn Stolk verslag van de op vrijdagavond door handbalvereniging Savosa  gespeelde wedstrijden.

Alles overziende weer een heel vol programma dus, waar wij met het sportprogramma tussen 14.00 en 17.00 uur zoals altijd weer bij zullen zijn. Met 3 verslagen en verder via onze correspondenten met alle andere voor  ons belangrijke tussen- en einduitslagen van de regioclubs! Presntatie in het 1e gedeelte Paul Marseille en in het 2e gedeelte Jessy Domenie, beiden technisch en muzikaal bijgestaan door Bas van Vliet.

Alvast een fijne en spannende uitzending gewenst1

Groet,

Erwin.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *