sc Poortugaal- vv Nieuwenhoorn wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

 Sportvrienden,

Qua prestaties zit de stijgende lijn, wat onze regioclubs aangaat, er nu goed in! Elke week wordt het wat beter en afgelopen zaterdag was het zelfs goed! Van de 8 wedstrijden werden er namelijk 5 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 2 verloren. Oftewel van de 24 te behalen punten werden er dus 16 binnengehaald. Om in schoolcijfer termen te blijven kreeg dit weekend dus een 6,7 of te wel een ruime voldoende.

Dit was mede te danken aan de winst van Barendrecht in de 3e Kl. A uit bij Harkemase Boys. Het werd daar 1-2 en het deed daarmee de Barendrechters weer wat klimmen op de ranglijst naar een met o.a. Volendam gedeelde 8ste t/m 11de plaats met 14 punten uit 10 wedstrijdje. Dat alles maakt de wedstrijd van zaterdag alleen nog maar leuker als men datzelfde Volendam thuis op bezoek krijgt De wedstrijd waarin voorlopig bepaald zou kunnen worden of je na afloop naar boven of onderen moet kijken. Al hou ik het, eigenwijs als ik ben, op een gelijkspelletje!!

Smitshoek blijft het in de 4e Div. A voortreffelijk doen. Nu was sc Feyenoord met een 4-1 nederlaag het slachtoffer van hun dadendrang. Samen met Nieuwenhoorn neemt men dan ook met 12 punten uit 7 wedstrijden een gedeelde 4e en 5e plaats in. Zaterdag wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen en in      ‘s-Gravenzande. Weliswaar hebben zij 3 punten minder, maar het blijft daar altijd uitkijken geblazen!! 

In de onderste regionen, behaalde Poortugaal een noodzakelijk en nuttig gelijkspel uit tegen Zwaluwen Vlaardingen. Dit mede door opnieuw prima keeperswerk van Marvin Nootenboom. Daardoor staat de formatie van Peter Klomp nu op een 14e of wel 2 na laatste plaats. Of daar zaterdag verandering in gaat komen, valt te bezien, als het eerdergenoemde Nieuwenhoorn op bezoek komt. Een soort eilanden derby dus. Gezien de vorm waarin de promovendus uit de 1e klasse verkeerd, zal Poortugaal alle zeilen bij moeten zetten om een goed resultaat te behalen en dat zou best wel weer eens een gelijkspel kunnen zijn. Of dit ook zo is gaan we in deze wedstrijd van de week live bekijken, waarbij ik het commentaar mag verzorgen. 

Ook Rhoon hielp mede aan het goede zaterdagresultaat door hun 1e wedstrijd van dit seizoen in de 3e Kl. C Z-1 thuis te winnen van Oud Beijerland met 2-1. Na het fluitsignaal ging er dan ook een zucht van verlichting over het veld omdat men eindelijk daarmee de hatelijk 0 en laatste plaats achter zich liet. Of dit goede resultaat zaterdag een vervolg gaat krijgen valt nog te bezien, aangezien men op bezoek moet bij de nr 2, IFC die 4 punten meer heeft. Maar wellicht heeft de winst de Rhoonaars een positieve boost gegeven.

In de 3e Kl. D W-2 zorgde Meeuwenplaat voor een verrassing, door uit te winnen bij koploper OVV met 1-2, waardoor men steeg naar een met  Rijnmond H. Sport gedeelde 8e en 9e plaats. Beiden hebben nu 4 punten uit 3 wedstrijden. Zaterdag krijgt men Kethel Spaland op bezoek. Gezien hun puntenaantal van 1 lijkt dat een makkie te worden, maar dat dacht OVV een week geleden misschien ook wel en het resultaat daarvan is bekend. Dus, oppassen geblazen!!!

Rijnmond H. Sport verloor jammer genoeg thuis van Victoria’ 04 met 0-1 en moet nu zaterdag op bezoek bij koploper DVO’ 32. Deze ploeg heeft de volle 9 punten behaald uit 3 wedstrijden. Het zal dus een hele kluif gaan worden om daar met een goed resultaat vandaan te komen. Maar gelukkig is ook in die wedstrijd de bal rond, ik bedoel maar! Van deze wedstrijd krijgen wij overigens ook flitsen te horen in onze reguliere sportuitzending door opnieuw een verslaggever van radio Vlaardingen in de persoon van Kees Zegers.

WCR won zoals verwacht in de 4e Kl. E W-2 uit bij Egelantier Boys met maar liefst 0-5 en klom hierdoor met 4 punten uit 3 wedstrijden naar een gedeelde 6e t/m 9e plaats. Zaterdag kan men weer verder klimmen, als men thuis VOB ontvangt, die nog puntloos met 2 andere ploegen de onderste plaatsen in beslag neemt. Maar ja, ik zei het al eerder, juist dat zijn vaak de moeilijkste wedstrijden, omdat dan onderschatting op de loer ligt. Maar goed we gaan er toch vanuit dat het een 3 punter voor de thuisploeg gaat worden!!!!

Pernis tenslotte verloor in de 5e Kl. C W-2 helaas uit bij OFB met 2-1. Komende zaterdag kan men zich niet revancheren daarvoor, aangezien men vrij is. De beoogde tegenstander Swift Boys heeft zich op het laatste moment terug getrokken, zodat er een oneven aantal ploegen is. Wel wordt er vriendschappelijk gespeeld om de zaak scherp te houden!!

Ook de korfballers deden voluit mee om van de afgelopen zaterdag een succes te maken door beiden te winnen. RWA deed dat in de 1e Kl. F thuis tegen IJsselvogels met 14 -11 en maakte daarmee een sprongetje op de ranglijst naar de 5e plaats met 5 punten uit 5 wedstrijden. Hoe verzin je het?!

Zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen ONDO Middelburg of te wel de koploper. Zij hebben 8 punten uit 5 wedstrijden en hebben er dus eigenlijk dan ook maar 3 meer. Daar moeten dus mogelijkheden liggen en zeker als men weet dat juist ONDO een tegenstander is die RWA goed ligt. Enfin, we wachten dan ook met spanning af!!

En dan last but not least Nikantes. Zij wonnen verdiend thuis met 14-7 van Olympia en klommen daardoor met 3 punten uit 5 wedstrijden naar de 6e plaats. Zaterdag wacht ook voor hen een moeilijke wedstrijd als men op bezoek moet bij Triade, dat maar liefst 5 punten meer heeft. Maar ik blijf het herhalen in de sport is niets zeker tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft!

Alles overziende weer een leuk programma met spannende en belangrijke ontmoetingen. Uiteraard zijn we daar als Albrandswaardsport bij met 2 live verslagen en vanuit de studio met alle verdere uitslagen en overig sportnieuws. De presentator is dit keer Dick van der Meer, die technisch bij gestaan wordt door Bas van Driel die tevens tussen alle hectiek door, voor leuke en ontspannende muziek zal zorgen. Ik zou zeggen het luisteren meer dan waard dus!!

Voordat ik af ga ronden, nog een mededeling betreffende zaterdag 22e oktober. Dan staat er namelijk een inhaalprogramma bij de voetballers op het menu en aangezien geen enkele club van ons daarbij hoeft aan te treden, gecombineerd met het feit dat beide korfbalclubs uit moeten, hebben we besloten de sportuitzending dan niet door te laten gaan en ook voor ons een weekje (vakantie)rust in te lassen. Dat betekent tevens dat er ook geen sportcolomn zal verschijnen. Maar………… over 14 dagen zijn we allemaal weer present hoor, bij het vervolg van de diverse competities.

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 50 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *