Samenwerking BAR en Argos leidt tot banen

Vier inwoners hebben dankzij het samenwerkingsverband tussen Argos Zorggroep en de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk en Nissewaard een opleiding gevolgd en zijn aan een baan geholpen.

De kandidaten startten begin september een leer-werktraject van een half jaar bij Argos Zorggroep en hebben deze met succes afgerond. Zij ontvingen afgelopen week hun certificaat ‘groeps-assistent’ tijdens een feestelijke, digitale bijeenkomst, waar wethouder Mieke van Ginkel bij aanwezig was.

In het voorjaar van 2019 ontstond het idee om het personeelstekort in de zorg te koppelen aan de wens van een aantal inwoners met een uitkering om in de zorg aan de slag te gaan. Argos schreef een opleidingsprogramma, waarbij de mensen worden opgeleid tot groeps-assistent niveau 1. De gemeente Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk – en de gemeente Nissewaard werken samen met de zorginstelling en zoeken geschikte kandidaten die op dat moment (langere tijd) zonder baan zitten.

Bij het succesvol afronden van de opleiding, ligt er gegarandeerd een baan in het verschiet.Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Na bijna twee jaar mogen we wel zeggen dat dit traject succesvol is. Er is sprake van een win-winsituatie: inwoners krijgen de mogelijkheid een opleiding te volgen en de garantie op een baan én in de zorg kunnen de personeelstekorten worden aangevuld. Het was ditmaal iets lastiger voor de kandidaten in verband met de lockdown en geldende maatregelen. De kandidaten moesten zich regelmatig aanpassen. Des te trotser ben ik op het eindresultaat!”

(Visited 39 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *