s.v. Poortugaal winterkampioen

Het is zo langzamerhand niet meer de vraag of maar vooral wanneer s.v. Poortugaal kampioen wordt in de eerste klasse.

Die conclusie mag getrokken worden na de wedstrijden van afgelopen zaterdag waarbij s.v. Poortugaal met enige moeite wist te winnen en de nummer 2, Neptunus-Schiebroek verrassend onderuit ging op eigen veld.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de koploper na een toegekende strafschop door Breukhoven op 1-0 en nadat Gret de 2-0 had binnen gewerkt leek het een makkelijke wedstrijd te worden.

Een doelpunt van tegenstander BVCB zorgde er echter toch nog voor dat de ploeg uit Albrandswaard voluit moest gaan om de winst te pakken, iets dat uiteindelijk ook lukte.

De vreugde was groot. In de eerste plaats omdat s.v. Poortugaal als koploper de winterstop in gaat.

Nog groter was de vreugde toen bleek dat runner-up Neptunus-Schiebroek verrassend op eigen veld een nederlaag had geleden tegen Heinenoord (0-3).

s.v. Poortugaal won tot nu toe 11 van de 12 wedstrijden en heeft nu een voorsprong van 8 punten op de ploeg uit Rotterdam die ondanks het verlies nog altijd tweede staat.

Na de winterstop kan de koploper het kampioenschap al direct bijna veilig stellen. Op 25 januari wordt de competitie namelijk vervolgd met de kraker tegen Neptunus-Schiebroek.

(Visited 115 times, 1 visits today)