RTV Albrandswaard vanuit Wijkcentrum Portland

Zondag 22 december komen twee radioprogramma’s live vanuit het wijkcentrum ‘Hof van Portland’. Van 10.00- 12.00 uur is het programma ‘Goedemorgen Portland’ te beluisteren met Herman ten Broeke en Kees Spronk. Er komen diverse gasten langs die woonachtig zijn in Portland.Wethouder Mieke van Ginkel (kunst en cultuur) komt langs, maar ook Christian Farla (illusionist), Hans Huijgen van de Buurtpreventie en leden van de badmintonclub BC Portland. Verder komen gasten aan het woord over het wonen in deze prachtige wijk en de leefomgeving.

Elise van Kampen en Eliza Meyer (leerlingen van de Vioolschool Kroon) spelen een aantal kerst melodieën en speciale viool stukjes. Elly Bezemer van Muziek Actief laat een paar sfeervolle kerst songs horen als muzikale onderbreking tussen de gesprekken door van dit speciale programma.

Na 12.00 uur nemen de mensen van het programma ‘Steevast op Zondag te gast in Portland’ het over en ontvangen Piet Vermeulen, Nelleke van de Schee en Jan Jongerius tot 14.00 uur een aantal gasten aan de tafel.

Burgemeester Jolanda de Witte is aanwezig van 12.00-13.00 uur en ook een afvaardiging van de Portland Poema’s ( honkbal) komen langs. Ook wordt er gesproken met de Stichting Carnisse Grienden en wordt de beheerder van het wijkcentrum Portland, Wim Amesz, niet vergeten.

Ruud de Jong benadrukt nog even het gebied om zijn culturele waarde en geeft een toelichting op de activiteiten van de Stichting ROLF.

Ook in dit programma kunt u luisteren naar live muziek door een tweede optreden van Elly Bezemer en later in het programma spelen Jaap Muis en Ruud de Jong met een zangeres een aantal western achtige kerstsongs en tot slot voor de allereerste keer wordt het lied van Portland ten gehore gebracht. Een primeur dus !.

Dit programma van RTV Albrandswaard wordt gemaakt met de gedachte, dat men in Albrandswaard moet weten wat Portland is en hoe deze wijk functioneert en de Portlanders laten weten, dat de lokale omroep er ook voor hen is. Hoe is het om inwoner te zijn van deze prachtige wijk ? Graag hadden we ook wat meer willen weten over de scholen in de wijk, maar helaas kunnen die niet meewerken aan deze programma’s.

Publiek dat wil zien en horen hoe radioprogramma’s gemaakt worden en wil luisteren naar de live optredens, zijn van harte welkom in het wijkcentrum. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is niet onbeperkt.

RTV Albrandswaard komt naar u toe in deze kerstperiode op 22 december.a.s.
van 10.00 tot 14.00 uur, dus 4 uur radio vanuit de mooie wijk Portland. Bas van Driel en Rob Molenaar tekenen voor het technische gedeelte.

(Visited 159 times, 1 visits today)