RTV Albrandswaard Sport weer van start. Derby vv Rhoon – WCR wedstrijd van de week.

Sportvrienden,

Na een hopelijk mooie en rustgevende vakantie, staan we weer aan de start van een nieuw voetbal- en korfbalseizoen.

De aftrap daartoe werd vorig weekend, wat de voetbal betreft, al gegeven met een geweldig verlopen RTV Albrandswaard Toernooi, waar naast de Albrandswaardse clubs ook Pernis aan deelnam.

Maar dit weekend begint nu ook het echte werk voor onze regioclubs. Voor de meeste van hen met een 3 weken durend bekergebeuren, maar voor de Barendrechtse clubs al in competitieverband. Zij zitten namelijk in grotere poules en moeten dus meer wedstrijden spelen, vandaar!

Zo startte Barendrecht al vorig weekend met de uitwedstrijd in Nijkerk tegen Sparta. Na hun degradatie vorig seizoen naar de 3e Div. A, willen zij uiteraard het verloren gegane terrein z.s.m. weer terug veroveren. De eerste stap daartoe ging echter mis, want zij verloren daar met 3-2-. Zaterdag een herkansing als  het Sassenheimse Ter Leede op bezoek komt.

Voor Smitshoek begint in de Hfd. kl. A de competitie dit weekend met een uitwedstrijd tegen ARC. Vorig seizoen legde men in de eerste competitiehelft de basis voor behoud van het Hoofdklasse schap. We zijn dan ook weer benieuwd naar hun start van dit seizoen!

De overige clubs beginnen dus aan het bekeravontuur in poules van 4 ploegen, waarbij de winnaar doorgaat naar de volgende ronde. De poules zijn overigens in gedeeld naar sterkte en zoveel mogelijk regionaal.

Zo moet Poortugaal op bezoek bij de Vlaardingse 2de klasser CWO en moet zondag 2de klasser Meeuwenplaat uit tegen zaterdag 2de klasser Rozenburg. Een wedstrijd die zaterdag dan ook om 17.00 uur begint.

De wedstrijd waar wij echter met spanning naar uitkijken is de moeder van alle Albrandswaardse derby’s namelijk Rhoon tegen WCR. WCR die zoals vele clubs die hen voorgingen van zondag- een zaterdagvereniging geworden is en dus nog meer dan anders een concurrent van buurman Rhoon. Weliswaar spelen ze (nog) niet in de zelfde klasse, maar voor het bekergebeuren zegt dit niets, temeer daar het altijd wedstrijden op zichzelf zijn. Reden genoeg om deze ontmoeting tot wedstrijd van de week te bombarderen, waarbij Dick  v.d. Meer voor ons het commentaar zal verzorgen!

Rijnmond H. Sport  mag thuis aantreden tegen 4de klasser Hekelingen, een klus die te klaren moet zijn en gaat Pernis op bezoek bij mede 4de klasser Maense.

Al met al leuke wedstrijden die al een eerste indicatie kunnen vormen hoe de diverse clubs er sportief voorstaan. Wij zijn benieuwd!!

De competitie voor de korfballers begint pas volgende week, dus houden die zich dit weekend nog bezig met de voorbereiding daarop!

Wij gaan als ‘Albrandswaard Sport’ in elk geval weer van start met in de studio dit keer Herman Spijkers als presentator/technicus en Dick v.d. Meer langs de lijn als verslaggever. Dus de thuisblijvers hoeven wat dat betreft tussen 14.00 en 17.00 uur niets te missen!! 

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 89 times, 1 visits today)