Rouw-suite in Poortugaal roept reacties op

De aankondiging van een afscheidsplek in Poortugaal heeft de gemoederen in de buurt verhit.

Onlangs kondigde Evelien Uitvaartverzorging aan dat zij vanaf begin 2022 op de Molenweg in Albrandswaard een Suite gaat openen waar nabestaanden tijd kunnen doorbrengen met een pas overleden dierbare. Bewoners die boos reageerden gaven aan dat zij niet waren geinformeerd.

In een reactie geeft Ligthart aan dat er wel degelijk informatie is verstrekt ” ik heb bij alle direct grenzende huizen hebben een persoonlijke brief in de bus gedaan ”

Directe omwonenden geven aan dat deze nieuwe bestemming van de locatie die voorheen onder andere ook als feestlocatie gediend heeft zorgt voor een extra parkeeroverlast in de buurt. Volgens hen is er nu al nauwelijks ruimte om bestemmingsverkeer te laten parkeren.

Ook zijn de buren van ” De Suite ” ontstemt dat zij door de nieuwe bestemming ongewenst geconfronteerd worden met verdrietige mensen en rouwstoeten. Op social media wordt aangegeven dat zij dit vooral voor spelende kinderen te heftig vinden.

Een van de eigenaren van het pand, Jan Backbier, vindt de opmerkingen ongepast. Zo is er afgesproken dat de uitvaartonderneming bezoekers leidt naar parkeerplaatsen in de buurt om overlast te beperken. Ook verwijst hij naar de rouwplek in Het Centrum in Rhoon die direct in de nabijheid van de Julianaschool is gesitueerd.

Er zijn ook mensen die een tegengeluid laten horen. Zij vinden de nieuwe bestemming op de Molenweg geen probleem omdat zij het een mooi idee vinden dat de dood niet wordt weggestopt maar door deze locatie onderdeel wordt van de normale maatschappij.

Evelien Ligthart, de uitvaartondernemer geeft via Facebook aan dat zij vragen van omwonenden persoonlijk wil beantwoorden via de mail. Mensen met vragen kunnen mailen naar info@evelienuitvaartverzorging.nl

(Visited 229 times, 1 visits today)

Eén reactie op “Rouw-suite in Poortugaal roept reacties op”

 1. Goedemiddag,

  Een ieder die weet hoe smal de Molenweg is snapt dat hier geen uitvaartonderneming hoort te zitten.

  Mbt het contact (een brief door de brievenbus) met de direct aangrenzende huurders ,dit is allemaal gebeurt nadat er al was getekend en dat het nieuws door Evelien op Facebook was geplaatst.
  Hiervandaan hebben dus ook de andere buurtbewoners het nieuws vandaan.
  Waarna alle negatieve reactie’s op gang kwamen.

  Het had Evelien en de omstreden verhuurder gesierd om eerst te informeren hoe de bewoners (dit zijn er meerdere dan alleen de 6 aangrenzende woningen) hier tegenover staan.En openbaar te antwoorden op de gestelde vragen via het topic.

  Hier in de buurt staat er nagenoeg niemand positief tegenover.
  Diegene die hier wel positief over zijn, zijn voornamelijk kennissen/vrienden of mensen die hier niet in de wijk/buurt/dorp wonen.
  Dan is het makkelijk oordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *