Ronald Schneider voorgedragen wethouder Albrandswaard

Als het aan Leefbaar Albrandswaard ligt, is het college van burgemeester en wethouders van Albrandswaard binnenkort weer compleet. De beoogde nieuwe wethouder is Ronald Schneider (57).

De fractie van Leefbaar draagt Schneider voor als opvolger van Bas Boender die eind januari zijn functie neerlegde.

De benoeming van de nieuwe wethouder staat op de agenda voor de raadsvergadering van maandag 30 maart. Als alles volgens planning verloopt, is dinsdag 31 maart de eerste werkdag van de nieuwe wethouder.

Ton Vuik, fractievoorzitter van Leefbaar Albrandswaard: “Wij hebben de tijd genomen om op zoek te gaan naar een opvolger van Bas Boender. Ruimtelijke ordening (op dinsdag 31 maart wordt de portefeuilleverdeling definitief vastgesteld) is sowieso een behoorlijk pittige portefeuille en als je dan ook nog eens halverwege de rit instapt, moet je wel wat in je mars hebben. We zijn dan ook blij dat het gelukt is om als Leefbaar Albrandswaard een goede kandidaat te vinden.”

Ronald Schneider is er klaar voor: “Ik kijk er echt naar uit om aan de slag te gaan in Albrandswaard. De overstap van een grote stad naar een kleinere gemeente lijkt misschien op het eerste gezicht wat ongewoon, maar juist de kortere lijnen spreken mij erg aan. Voor mij zijn samenwerken en bereikbaar zijn voor je inwoners twee belangrijkste factoren in je werk als wethouder.“

Rotterdammer Ronald Schneider is van huis uit econoom. In 2008 werd Schneider raadslid voor Leefbaar Rotterdam. Voor die partij was hij van 2014 tot half 2017 wethouder in de gemeente Rotterdam.

Ronald Schneider is als wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Rotterdam bekend geworden vanwege de affaire in 2017 rond de miljoenenfraude bij het Waterfront-pand aan de Boompjeskade. Vanwege de problemen rond dit dossier besloot hij toen op te stappen als wethouder van Rotterdam.

(Visited 202 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *