Rolf route in Barendrecht gaat officieel open

Na een aantal keren te zijn gecanceld, mede door de corona, is het nu dan toch mogelijk om de lang verwachte ROLF route voor fietsers en wandelaars in Barendrecht officieel te openen.
De uitbreiding is een vervolg op het succes van de in 2018 geopende Rolfroute in de gemeente Albrandswaard.

Zaterdag 16 oktober a.s. zal om 10.30 uur de commissaris van de koning, de heer Jaap Smid het sein worden gegeven om op ludiek wijze de route te openen. De heer Smit zal bijgestaan worden door de oud-burgemeester van de gemeente Barendrecht,de heer Jan van Belzen en door de burgemeester van Albrandswaard, Jolanda de Witte.
De opening zal plaatsvinden vanaf het gemeentehuis van Barendrecht aan de Binnenhof 1

Tevens zal ook het 4e boek ” Rolf en de strijd om het graafschap Holland” worden gepresenteerd met een voorwoord van oud burgemeester van Barendrecht,de heer Jan van Belzen.

De borden van de route staan al enige tijd in Barendrecht, maar kunnen nu met behulp van een QR code bekeken worden om zo de geschiedenis te horen van het eiland West IJsselmonde.
Het boek zal te koop zijn in de diverse boekwinkels in de regio.

Publiek is van harte welkom, maar zullen zich toch moeten houden aan de RIVM regels i.v.m. het coronavirus.

Met deze handeling is het verhaal rondom het (verzonnen) zwervertje ROLF weer een stukje uitgebreid naar de bevolking van deze regio en kan men zich inleven uit uit leven van onze
voorvaderen.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *