Rijnmond HS – HBSS wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’.

Sportvrienden,

Wat een mooi, qua sportieve prestaties, weekend hebben we achter de rug wat onze regioclubs aangaat! Van de 7 gespeelde wedstrijden werden er 5 gewonnen en  2 gelijk gespeeld! Oftewel 17 van de te behalen 21 punten Zo’n weekend wil je elk week wel om te beginnen het aanstaande:

Daarin moet Barendrecht in de 3e Div. A thuis aantreden tegen Ajax. Na de mooie overwinning van vorige week uit bij Hoek, staan de mannen van Jack v.d. Berg op een keurige 6e plaats met 6 punten meer dan Ajax, al hebben de Amsterdammers wel een weedstrijd minder gespeeld. Dus zou een nederlaag van de thuisclub beide op gelijke hoogte brengen wat het aantal verliespunten aangaat. Of met andere woorden weer een beroemde 6 punter op de Bongerd. Hopelijk kunnen ze de flow een vervolg geven en de punten in eigen zak houden!!

Smitshoek deed in de Hfd.kl. A niet onder voor hun plaatsgenoot door thuis  met 3-0 te winnen van Zwaluwen Vlaardingen. Hiermee staan ze samen met ARC op een gedeelde 5e en 6eplaats.  Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd in Gouds tegen de Jodan Boys die samen met Zwaluwen V. op een  gedeelde  8e  en 9e plaats staan met 4 punten minder dan de Smitshoekers. Dus ook hier een 6 punter en spanning volop!

Poortugaal behaalde in de 1e kl. B een ruime overwinning op Nootdorp, die met name in de 2e helft zijn beslag kreeg. Aangezien ook de concurrentie won, blijft het verschil van de koploper onverminderd 12 punten met de nummer 2. Hopelijk is dat na zaterdag ook nog zo, want weliswaar moeten de mannen van Peter Klomp op bezoek bij hekkensluiter VELO, maar ik herinner me nog goed de thuiswedstrijd tegen deze ploeg, waarbij Poortugaal met slechts grote moeite een 2-0 overwinning uit het vuur sleepte. Met name het behoorlijk fysieke spel ligt de Poortugalers niet zo. Als men daar wat op gevonden heeft kunnen de punten opgehaald worden en anders wordt het weer een moeilijk middagje.

Rhoon won in de 3e kl. D gelukkig de belangrijke thuiswedstrijd tegen Botlek met 2-0 en kan dus weer wat rustiger ademhalen. Zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma als men op bezoek gaat bij Vierpolders. Het verschil tussen beiden bedraagt weliswaar 8 punten maar zou bij verlies terug lopen naar 5. Thuis wonnen de Rhoonaars, maar Vierpolders is sindsdien toch in betere doen gekomen.  Al met al een wedstrijd waar net als vorige week spanning op staat en waarbij een gelijkspel al prachtig zou zijn en een overwinning voor de rood/witte formatie een soort droomscenario!

Rijnmond H. Sport speelde in Oostvoorne gelijk en voelt daardoor weer de hete adem van Rhoon in de nek. Zaterdag moet men het thuis opnemen tegen HBSS, die 5 punten in mindering gekregen heeft en 10 competitie wedstrijden moet over spelen, waarbij de wedstrijden tegen Rhoon en Rijnmond H. Sport. Een bizarre situatie, ontstaan door het opstellen van een niet speelgerechtigde speler,  die de hele stand in deze afdeling wel eens op zijn kop zou kunnen zetten. Dus het meest verstandige wat de Hoogvlieters kunnen doen is gewoon winnen zaterdag!! Of dat ook gaat gebeuren gaat Arie Korteweg voor ons bekijken en verslaan in deze wedstrijd van de week.

In de 4e kl. H versloeg WCR met 0-4 in Zuid Beijerland ZBVH. Hierdoor blijven de Rhoonaars op een mooie 2e plaats staan met 6 punten achterstand op koploper GOZ. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen SCO’ 63, waar men uit in september nog met 6-4 van verloor. Hoog tijd dus voor een revanche al moet men de ploeg uit Spijkenisse niet onderschatten. Zij staan namelijk met 5 punten minder op een nette 4e plaats en komen bij een overwinning van hen op schootsafstand. Enfin, een gewaarschuwde ploeg telt voor 2!!!

Pernis speelde weliswaar keurig met 1-1 gelijk uit tegen Abbenbroek, maar raakte daardoor toch weer 2 punten achterop bij kopploegen. Ze staan dan ook met 23 punten samen met ZBVH en Zinkwegse Boys op een gedeelde 5e t/m 7e plaats. Zaterdag moet men thuis aantreden tegen Excelsior R, dat 7 punten minder heeft, maar ook een weedstrijd minder gespeeld! Om echter bovenin nog een rol van betekenis te kunnen  spelen zal er echt gewonnen moeten worden. Daar hopen we dan ook maar op!

In de zondag 2e kl. D, zag Meeuwenplaat zijn thuiswedstrijd afgelopen weekend tegen PVCV, wegens de slechte weersomstandigheden, afgelast. En als de weergoden zich niet vergissen wacht de uitwedstrijd zondag tegen FC IJsselmonde een zelfde lot. Mocht dat niet zo zijn, wacht men een lastige wedstrijd tegen een ploeg uit de middenmoot met 12 punten meer. Wat is in zo’n  geval beter?? Misschien toch maar spelen, dan heb je het maar gehad!!

RWA deed het in de 1e kl. C van de korfbal zaalcompetitie voortreffelijk door het verlies van de week daarvoor meer dan goed te maken in de belangrijke uitwedstrijd tegen Synergo. Het werd in Utrecht maar liefst 24-32, waardoor men opschoof naar een met Victim gedeelde 4e en 5e  plaats. Mooi maar nog niet veilig. Wat dat betreft zullen er nog wat puntjes bij moeten komen. Misschien zaterdag al, als men op bezoek gaat bij de nummer 2 van de ranglijst: Excelsior in Delft. Het zou een verrassing zijn , maar die horen ook bij het korfbal. Speelde men een tijdje terug niet gelijk tegen de koploper??!!

In de 4e kl. F verloor Nikantes thuis  met 8-23 kansloos van Fluks. Zaterdag kan men daar over nadenken, aangezien de Hoogvieters dan vrij zijn.

Over vrij zijn gesproken, na dit weekend zijn er gedurende 2 weekenden voor de klassen 1 t/m 4 van het amateurvoetbal in de regio inhaal- en bekerwedstrijden vastgesteld. Hoe dat uit zal gaan pakken weten we nog niet, maar de sportcolumn zal er daardoor wel een stuk korter uit gaan zien en ook ‘Albrandswaard Sport’ zal dan, bij gebrek aan, 2 weken overslaan. Maar goed we wachten nogmaals hoe dit uitpakt!

Wat komende zaterdag betreft dus nog een “normale” uitzending, waarbij Dick van der Meer een snipperzaterdag heeft en ik daardoor de presentatie mag gaan verzorgen, uiteraard samen met Jeroen die de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening zal nemen.  We houden u dan tussen 14.00 en 17.00 uur uiteraard vanaf het veld in Hoogvliet en vanuit de studio op de hoogte van het wel en wee van onze regioclubs.

Graag tot dan dus!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh.  

(Visited 102 times, 1 visits today)