Rijnmond Hoogvliet Sport – vv Meeuwenplaat wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Eindelijk gaat dan dit weekend de competitie voor al onze regioclubs van start! We gaan het allemaal voor u op de voet volgen met live reportages, tussen- en eindstanden plus overig sportnieuws vanuit de studio en natuurlijk daar tussendoor ook lekkere muziek!

Maar we beginnen zoals gebruikelijk in de 3e Div. A waar speelronde 7 al op het programma staat. Daarin gaat Barendrecht opnieuw een moeilijke uitwedstrijd tegemoet tegen de nr. 2 van de ranglijst DOVO. Het verschil tussen beiden bedraagt 2 punten in het voordeel van de Veenendalers. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag zal Barendrecht daarom, denken we, nu wel blij zijn met een gelijkspel om hun gedeelde 4e positie op de ranglijst te verdedigen. Al zouden 3 punten in dat opzicht nog mooier zijn. In elk geval spanning volop dus! 

In de 4e Div. A speelden zowel Poortugaal als Smitshoek gelijk al zal het bij de één wat beter aangevoeld hebben dan bij de ander. Poortugaal zag namelijk thuis tegen het einde van de wedstrijd de Jodan Boys langszij komen 1-1, in hun onderlinge strijd om uit de onderste regionen te komen. Het hielp de ploeg van Peter Klomp dan ook niet veel en ook zaterdag zullen de punten waarschijnlijk niet voor het oprapen liggen in de uitwedstrijd tegen Achilles Veen. Een ploeg waar men het gewoontegetrouw altijd moeilijk tegen heeft. Maar wie weet vormt het dit keer die ene uitzondering op de regel!

Het gelijkspel van Smitshoek tegen het hogerstaande ARC 2-2, voelde een stuk beter aan. Weliswaar werd de afstand niet kleiner, maar ook niet groter. Zaterdag komt Kloetinge op bezoek die net als ARC 1 punt meer heeft. Wellicht de kans om met een overwinning goede zaken te doen en op te stomen richting de 2e plaats! We zullen voor beide ploegen duimen!!!

Ja, en dan de competitiestarters. Om te beginnen Rhoon die dit seizoen is ingedeeld in district Zuid 1 en wel in de 3e Kl. C. Dit komt o.a. om het te kort aan ploegen in dit district aan te vullen en zelfs dan speelt men nog met 13 i.p.v. 14 teams in deze klasse. Het leuke is wel dat Rhoon nu een aantal voor hen nieuwe ploegen gaat tegenkomen, zoals komende zaterdag als men thuis start tegen de Zwaluwe uit Lage Zwaluwe. Geen idee wat men daarvan verwachten moet. Een open wedstrijd dus voor beiden, waarvan ik live verslag hoop te gaan doen, om te kijken wat dat gaat worden!

De kraker van deze zaterdag vindt plaats in de 3e Kl. D van district West 2, waarin Rijnmond H. Sport thuis aantreedt tegen plaatsgenoot Meeuwenplaat in een heuse Hoogvlietse derby, waar iedereen al weken naar uitkijkt. Vandaar dat het ook onze wedstrijd van de week is met zelfs 2 commentatoren op de bok: Dick van der Meer en Rijnmond H. Sport kenner bij uitstek Arie Korteweg. Met hen zijn wij reuze benieuwd wat deze clash gaat opleveren!!!

In de 4e Kl. E start WCR hun jachtseizoen op promotie naar de 3e Klasse met een uitwedstrijd tegen TransvaliaZW. Een altijd lastige opponent voor de Rhoonaars. Vanuit de studio zullen we zo goed mogelijk trachten om hun verrichtingen daar te volgen. Waarbij uiteraard die beroemde daalder meespeelt!!

Ook Pernis gaat in de 5e Kl. C op jacht en wel naar terugkeer in de 4e Klasse. Daarin starten ze thuis tegen NTVV. Een ploeg waar ze nog weinig tegen gespeeld hebben en ook dat heeft zo zijn voordelen! Uiteraard zullen ook wij hen daarbij volgen en alvast succes wensen!

De korfballers van RWA beginnen in de 1e Kl. F aan hun 3e speelronde van het veldseizoen, waarin men thuis aantreedt tegen het Haagde ALO. Beiden hebben 2 punten uit 2 wedstrijden en bezetten daarmee met nog 2 andere ploegen de 3e t/m 6e plaats. Een belangrijke wedstrijd dus voor beiden om mee te blijven draaien in het linker rijtje. Waarbij wij stiekem rekenen op 2 punten!!

Nikantes tenslotte, had een heel wat moeilijker start in de 4e Kl. E met 2 nederlagen en ook zaterdag wordt het niet makkelijk als THOR Harmelen op bezoek komt. Maar goed, wie weet wordt dat wel de ommekeer. Hopen mag toch, nietwaar??!!

Er staat ons dus, weer sportief gezien, een heerlijke zaterdagmiddag te wachten, waarvan wij uiteraard, tussen 14.00 en 17.00 uur, u zo goed mogelijk op de hoogte gaan houden,

zo wel via 2  live wedstrijden, als vanuit de studio, waar presentator Paul Marseille de rest voor zijn rekening neemt. In deze technisch en muzikaal bij gestaan door Hans Martens.

Hopelijk treffen we u dan ook weer aan de luidspreker!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 92 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *