Rijnmond Hoogvliet Sport – SCO’63 wedstrijd van de week van ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Het laatste weekend voor de winterstop zit er aan te komen. Oorspronkelijk bedoeld voor de 3e Divisies en hoger, maar door het slechte weer van de afgelopen weken en de daarmee gepaard gaande afgelastingen, is er toch een beperkt aantal inhaalduels vastgesteld. Waarbij 3 van onze regioclubs in actie moeten komen. Maar daarover straks meer.

Eerst kijken we zoals gewoonlijk naar Barendrecht, onze vertegenwoordiger in de 3e Divisie B.  Na de mooie uitwinst met 1-2 tegen TOGB is de wit/rode formatie opgeklommen naar de 2e plaats met 32 punten uit 16 wedstrijden. Dat zijn er 12 meer dan de komende tegenstander die op bezoek komt, het Zeeuwse Kloetinge, die daarmee de 10e plaats inneemt. Een goede middenmoter die, leert de ervaring, je echter niet moet onderschatten. Aan de andere kant is er het thuisvoordeel en het feit dat men met een goed gevoel de komende periode in wil gaan, die ervoor zullen zorgen dat men er hopelijk gemotiveerd tegen aan zal gaan!

Voor zowel Smitshoek als Poortugaal is de winterstop al begonnen en beiden doen dat, denken we zo, met een goed gevoel. Eerstgenoemde staat namelijk, na de winst uit bij Westlandia met 1-2, op een 3e plaats, met 24 punten uit 14 wedstrijden. Poortugaal staat met 2 punten minder, één plaatsje lager na het gelijke spel 2-2 thuis tegen sv Feyenoord. Bovendien hebben ze ook een wedstrijd meer gespeeld. Overigens is de situatie in deze divisie door al de afgelastingen behoorlijk scheefgetrokken. Zo heeft bijv. Zwaluwen V. zelfs 3 wedstrijden minder gespeeld dan Smitshoek. Maar goed dat is van later zorg, voorlopig ziet de toekomst er voor beiden niet slecht uit!

In de 3e Kl. D, sloot ook Rhoon de 1ste seizoenshelft in stijl af door met 2-1 thuis te winnen van Victoria ‘04. Daarmee staan ze op een keurige 2e plaats met 21 punten uit 11 wedstrijden. Wat een verschil in positieve zin met het vorige seizoen! Hopelijk kan men dit in 2e seizoenshelft kopiëren en zodoende mee blijven doen om de bovenste plaatsen.

Ook voor Meeuwenplaat is er een duidelijk verschil met het vorige seizoen, maar dan in negatieve zin. Na de met 4-1 verloren wedstrijd uit bij LYRA staat men nu op een 11e plaats met 11 punten uit 11 wedstrijden, oftewel in de gevarenzone. Ik denk dat de winterstop voor hen niet op een mooier kon komne, om zodoende te proberen de zaak weer op de rails te krijgen. We wensen hen daar succes meer!!!

In de 4e Kl. F komt ook voor WCR d ekoemnde periode aks geroepen. Na een tijde de ranglijst aangevoerd te hebben, is men, mede na het 1-0 verlies uit tegen GHVV ’13, afgezakt naar een 3e plaats met 14 punten uit 9 wedstrijden. 3 meer dan Hekelingen wat zaterdag op bezoek komt voor de inhaalwedstrijd. Winst of verlies zal ook hierbij een groot verschil uitmaken in welke stemming men de komende periode tegemoet zal gaan.

Dat laatste geldt in nog grotere mate voor Rijnmond H. Sport, die na de oor wassing uit bij ’s-Gravendeel met 6-2, op de 8e en 9e plaats beland is met 11 punten uit 9 wedstrijden. Dat is 1 punt meer en 1 wedstrijd minder gespeeld dan SCO ’63 dat zaterdag op bezoek komt. Een voor beiden dus cruciaal duel voor wat betreft het al dan niet in de gevarenzone belanden. Vandaar ook dat het onze wedstrijd van de week is, waarbij Dick van der Meer voor ons het live verslag ervan zal verzorgen!!

In de 5e Kl. D. staat er een heuse kraker op het inhaalmenu, als Pernis op bezoek gaat bij NBSVV. Pernis staat op een 2e plaats met 19 punten uit 10 wedstrijden, dat zijn er 2 meer dan de Nieuw-Bijerlanders, maar die hebben wel 2 wedstrijden minder gespeeld. Met andere woorden een 6 puntertje dus, waarbij Kevin Koert ons van het wedstrijdverloop op de hoogte zal houden!! Dus dat wordt weer duimen geblazen!!!!

Ook voor de korfballers is dit het laatste weekend voor hun winterstop. Daarin speelt RWA in de OKC alweer thuis tegen Vriendenschaar. De grote vraag hierbij is of men van de hatelijke 0 punten af kan komen, al zal dat niet meevallen, aangezien de gasten al 5 punten verzameld hebben uit de gespeelde 5 wedstrijden. Maar ja ook hier blijft de bal gelukkig rond

Dat laatste ondervond ook Vitesse door een beetje onverwachts thuis te verliezen met 11-21 van KVA. Daarmee blijven ze met 5 punten uit 5 wedstrijden op een 4e plaats staan. Of dit na zaterdag nog zo is, moet blijken in de uitwedstrijd tegen het Delftse Excelsior wat 1 punt minder heeft. Zoals gewoonlijk gaat Leo van der Pol in de uitzending met ons de wedstrijd voorbeschouwen.

Nikantes verloor helaas de belangrijke wedstrijd, om uit de gevarenzone te komen, thuis tegen Gemini met 12-15. En ook zaterdag zal dat waarschijnlijk niet lukken als men d eongeslagen koploper Trekvogels op bezoek krijgt. Maar ja die bal , die blijft ook dan rond!!!

Dus onverwachts toch nog een leuke en spannende sportmiddag waar wij tussen 14,00 en 17.00 uur weer bij zijn met 1 live verslag en 2 bijdragen van buitenaf. Presentator Herman Spijkers zal ervoor zorgen dat u niets hoeft te missen van het overige sportgebeuren, daarin technisch en muzikaal bijgestaan door Hans Hotting. Tot zover het goede neiuws maar het mijder eis dat wij ook als programma een winterstop in lassen om op adem t ekomen. Zoals het er nu naar uit ziet zijn we dan in het weekend van 20 en 21 januari uitgerust en al weer terug voor de 2e seizoenshelft!

Namens alle medewerkers aan ons sportprogramma wensen wij een ieder goede, mooie, gezellige en inhoufdsvolle feestdagen toe en een knallende maar veilige jaarwisseling.

Tot volgend jaar!!

Erwin de Jongh

(Visited 36 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *