Rijnmond H. Sport – vv Rhoon wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

De meeste voetbalclubs vanaf de 1ste t/m de 4de klasse beginnen dit weekend aan de terugwedstrijden van het seizoen 2019/2020 of te wel we zitten op de helft.

Dat geldt niet voor Barendrecht in de 3e Div. A, aangezien zij al eerder daaraan begonnen zijn en hoe. Zij zitten duidelijk in een goede flow en wie weet waar hen dat nog gaat brengen. Voorlopig staan ze op een 6de plaats en doen volop mee voor een periodetitel. Zaterdag komt DOVO op bezoek en ook die hindernis moet genomen kunnen worden, aangezien de ploeg uit Veenendaal op de twee na laatste plaats staat met maar liefst 17 punten minder. Met de inzet van de laatste weken kan de wit/rode formatie dus weer 3 punten bijschrijven toch??!!

Ook Smitshoek is in de Hfd. kl. A al aan de terug ronde bezig, al doen ze het iets minder goed dan hun plaatsgenoot. Zaterdag werd er op eigen veld namelijk met maar liefst 0-3 verloren van streekgenoot Spijkenisse, die overigens die punten hard kan gebruiken. Hopelijk is de klap niet al te hard aangekomen en kan men dan ook weer met enig vertrouwen afreizen naar ’s Gravenzande  waar de plaatselijke FC hen opwacht. Ook die ploeg zit overigens in punten nood, daar zij op de één na laatste plaats staan met 8 punten minder. Voor beide dan ook een belangrijk treffen, waarbij Smitshoek zich eigenlijk niet nog een verliespartij kan veroorloven wil men niet in de problemen komen.

Al die zorgen heeft sv Poortugaal in de 1e kl. B niet, integendeel, afgelopen zaterdag hield men de nummer 2  van de ranglijst t.w. Neptunes Schiebroek thuis van het lijf door er met 3-1 van te winnen in een voor de rust aantrekkelijke wedstrijd. De blauw/zwarten staan nu nog steviger aan kop met maar liefst 12 punten voorsprong op de achtervolgers. Ik schreef al eerder dat kan echter ook tegen je gaan werken door gemakzucht en/of onderschatting van de tegenstanders. Men heeft nog 13 wedstrijden voor de boeg en dan zijn 12 punten verschil leuk maar nog niet voldoende om nu al hoera te roepen. Zaterdag wacht om te beginnen de moeilijke uitwedstrijd tegen XerxesDZB, die na een wat stroeve competitiestart de laatste weken aardig op dreef is en op dit moment dan ook een gedeelde 3e t/m 5e plaats inneemt. Dus oppassen geblazen!!

Rijnmond H. Sport wist vorige week slechts een teleurstellend gelijkspel te behalen tegen hekkensluiter Botlek. Rhoon daarentegen behaalde thuis een keurige en noodzakelijke overwinning op GHVV’ 13 in de strijd om de laatste regionen van de 3e kl. D te verlaten. Dat betekent al met al dat Rhoon nu  Rijnmond H. Sport tot op 1 punt genaderd is. Hoe dat er na komende zaterdag uitziet hangt af van de uitslag van het onderlinge derbytreffen in Hoogvliet. Een wedstrijd waar nogal wat op het spel staat dus en daarom ook onze wedstrijd van de week is! De heenwedstrijd werd indertijd in Rhoon door de Hoogvlieters met 1 doelpunt verschil gewonnen. Nu hou ik het eerlijk gezegd op een gelijkspel en of het dat ook wordt gaat Arie Korteweg voor ons bekijken!

Pernis startte vorige week slecht door in de 4e kl. H met 2-1 uit te verliezen bij  Zinkwegse Boys. Daardoor is men afgezakt naar een 4plaats. Om niet nog meer terrein te verliezen zou er dus zaterdag gewonnen moeten worden, alleen komt dan de koploper GOZ op bezoek. Aan de andere kant een mooie gelegenheid om te laten zien dat je ook in de top van de 4e klasse thuis hoort!!!

WCR deed het heel wat beter door met maar liefst 1-9 Excslsior R. aan de zegekar te binden. Hert betekent dat men nu een gedeelde 2e en 3e plaats inneemt met 6 punten achterstand op GOZ. Ik denk dan ook dat men deze zaterdag op de hand van Pernis is! Zelf moeten de Rhoonaars thuis tegen Abbenbroek een soort angst gegner voor hen. Dus niets staat zaterdag in deze klasse vast, dan dat we om half 5 die middag meer zullen weten. Succes beiden!!  

Met Meeuwenplaat gaat het in de zondag 2e kl. D ook na de winterstop niet goed. De eerste de beste wedstrijd werd vorige week alweer met 3-0 verloren van Groeneweg. Zondag mag men  thuis proberen tegen Donk weer wat puntjes te sprokkelen al zal dat niet meevallen daar  de Gouwenaren met 17 punten meer op een 4e plaats staan.  Maar wie weet, gaat nu ineens wel lopen! We hopen het maar!!

Ook de korfballers beginnen aan de terug wedstrijden in de zaalcompetitie. Langzaam maar zeker is RWA in de 1e kl. C zich aan los maken van de onderste plaatsen. De uitwinst afgesloten zaterdag bij hekkensluiter Fiducia hielp daar flink bij. Het verschil tussen beiden bedraagt nu 4 punten. Maar om zich veilig te spelen zullen er nog w=at wedstrijden gewonnen moeten worden om te beginnen zaterdag in de eigen hal tegen BEP. De Purmerenters hebben  2 punten meer en bij winst zou men dus gelijk met ze komen. Daarnaast kan men dan tevens revanche nemen voor de nederlaag in de heenronde. Hoogste tijd voor mij om zelf eens ter plekke te gaan kijken of dat allemaal  lukt. Vanaf 15.50 uur hoop ik daar dan ook verslag van te doen.  

Nikantes kwam heel wat slechter uit de winterstop door in de 4e kl. F de thuiswedstrijd tegen het onder hen staande Eureka met 1 punt verschil te verliezen. Zaterdag kan men op bezoek bij het met 0 punten op de laatste plaats staande DOC hier revanche voor nemen.      

Alles overziende staat ons weer een leuk en spannend sportweekend te wachten, waar we als ‘Albrandswaard Sport’ met de volledige sportcrew bij aanwezig zullen zijn. Twee live wedstrijden die vanuit de studio begeleid worden door presentator Dick v.d. Meer, die tevens zorg zal dragen voor tussen- rust- en eindstanden van de overige regiowedstrijden. Daarbij technisch en muzikaal bijgestaan door Jeroen van Dinther die de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening zal nemen. Tussen 14.00 en 17.00 uur hopen we u dan ook gezellig aan de radio te treffen. 

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh.                                               

(Visited 76 times, 1 visits today)