Rijnmond H. Sport – VFC wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’.

Sportvrienden,

Na een weekje relatieve rust voor veel van onze regioclubs, staat komend weekend competitie ronde 9 voor de deur.

Die rust gold overigens niet voor Barendrecht in de 3e Div A., want zij moesten uit aantreden tegen de nr 2 van de ranglijst, DVS’ 33. Gelukkig bestaan er in het voetbal nog verrassingen, want de wit/rode formatie wist met een 0-2 zege de punten mee naar huis te nemen. En daarmee is men zich, mede gekoppeld aan de resultaten van de laatste tijd, langzaam maar zeker uit de problemen aan het werken. Momenteel staat men dan ook op een met Excelsior’ 31 gedeelde 9e en 10e plaats met 16 punten uit 12 wedstrijden. Evenveel als de komende tegenstander VVSB, alleen deden zij er een wedstrijd minder over. Een echte 6 punter dus om te kijken wie er in het rechter- of naar het linker rijtje gaat. Gezien de vorm en het thuisvoordeel hou ik het op de ploeg van Jack v.d. Berg. 

In de Hfd. kl. A kon Smitshoek wel een weekje rust gebruiken na de ontluisterende thuis nederlaag van de week ervoor tegen sc. Feyenoord. Hopelijk heeft men zich weer weten te herpakken want er wacht een moeilijke uitwedstrijd tegen de nr. 3 Sportlust’ 46. Deze ploeg heeft 3 punten meer en dus….ook hier weer een 6 punter met als inzet het wel dan niet aanhaken aan de kopgroep. Dat alles overwegende denk ik aan gelijkspelletje!

Ook Poortugaal heeft in de 1e kl. B tijd gehad om hun  wondjes te likken na de onverwachte thuisnederlaag tegen Voorschoten’ 97,  waardoor men achtervolger Neptunes Schiebroek tot  op 1 punt zag naderen. Komende zaterdag mag men zich, op bezoek bij de op één na laatste Heinenoord, trachten voor e.e.a. te revancheren door de overwinningsdraad weer op te pakken. Daar ga ik dan ook eerlijk gezegd vanuit!

In kl. 3D was Rhoon vrij en heeft zodoende na kunnen genieten van de ietwat verrassende uitoverwinning bij Zuidland met maar liefst 1-4. Zaterdag wacht er opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen VDL. De Maassluisse ploeg heeft  2 punten meer dan de Rhoonaars en zou dus bij een overwinning de rood/witten zo maar in de buurt van het linker rijtje kunnen brengen.  Met de vorm van eerverleden week moet dat lukken!!

Rijnmond H. Sport moest wel aantreden en wel uit tegen Kethel Spaland die helaas met 4-1 aan het langste eind trok. Zaterdag kan men veel goedmaken door thuis te winnen van het Vlaardingse VFC wat 1 punt minder en een wedstrijd meer heeft gespeeld.  Of dat gaat lukken zal Arie Korteweg voor ons gaan bekijken in deze wedstrijd van de week!!

In de 4e kl. H zag WCR zijn inhaalwedstrijd uit tegen Simonshaven afgelast. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen NBSVV op het programma.  Deze ploeg staat op een 5e plaats met 5 punten meer en 1 wedstrijd meer gespeeld. Het zou dus in meerdere opzichten een goede zaak zijn om  de punten in Rhoon te houden en wie weet gaat dat nog lukken ook.

Pernis krijgt in deze zelfde  klasse Hekelingen op bezoek. Beide ploegen staan met 16 punten uit 8 wedstrijden op een gedeelde 3de en 4de plaats. Een subtopper dus, waarbij een gelijkspel voor de hand ligt!

Meeuwenplaat moest in de zondagse 2e kl. D eveneens inhalen en wel uit tegen subtopper RVC’ 33. Een verdienstelijk gelijkspel met 1-1 was het resultaat. Samen met ESTO staat men nu op de op de één en twee na laatste plaats met 7 punten uit 8 wedstrijden. Zondag wacht de uit wedstrijd tegen hekkensluiter XerxesDZB. Het verschil in punten bedraagt 4 en een overwinning zou dus wel eens van groot belang kunnen zijn in het streven om de onderste regionen te verlaten!!

Ook de korfballers gaan aan de zaalcompetitie beginnen, waarin totaal 14 wedstrijden gespeeld gaan worden. RWA begint in de 1e kl. C met een uitwedstrijd tegen BEP uit Purmerend. Een lange reis met hopelijk een goed resultaat, want ja met zo’n beperkt aantal wedstrijden is het meer dan ooit zaak direct goed te beginnen!  

Nikantes start in de 4e kl. F met een thuiswedstrijd tegen DOC uit Bussum. Ook hier geldt die beroemde eerste klap die een daalder waard schijnt te zijn!!

Al met al levert het bovenstaande weer een rijk gevuld sportprogramma op met 1 live wedstrijd en verder alle tussen- rust- en eindstanden van de overige regio wedstrijden. In de studio is de techniek en muziekkeuze in handen van Jeroen en mag ik dit keer de presentatie verzorgen. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u ons beluisteren en hopelijk genieten van mooie sportmomenten.

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh  

(Visited 70 times, 1 visits today)