Rijnmond H. Sport – VDL zaterdag wedstrijd van de week bij RTV Albrandswaard Sport.

Sportvrienden,

ALBRANDSWAARD – De kop is er nu voor alle regioteams af, want naast de eerder al gestarte teams uit Barendrecht zijn nu ook de overige teams aan de competitie begonnen. Helaas was de start lang niet voor iedereen succesvol. Zo wonnen er in totaal slechts 3 teams, speelde er 1 gelijk en verloren er 4, oftewel van de 24 te behalen punten werden er slechts 10 binnen gehaald.

Aan Barendrecht lag het overigens niet, want zij wonnen hun uitwedstrijd in de 3e Div. A tegen de  amateurs van Ajax met 0-1. Door dit resultaat stegen ze naar een met ODIN’ 59 gedeelde 6e plaats gedeelde 7de plaats. Tevens houden ze daarbij de top in het oog, want het verschil met de nummer 1 bedraagt slechts 4 punten. Zaterdag kunnen er weer 3 punten bijkomen als SteDoCo op bezoek, die  2 punten minder heeft.

Ook Smitshoek deed het in de Hfd. kl.  A niet slecht door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Jodan Boys, die 2 punten meer heeft dan de Smitshoekers. Overigens is dit uit 4 wedstrijden al het derde gelijke spel. Het brengt hen op een gedeelde 8ste en 9de plaats. Zaterdag moet men op bezoek bij het met 0 punten onderaan staande Achilles’29. Een mooie gelegenheid om weer eens 3 punten in de wacht te slepen!!

sv Poortugaal begon de competitie in de 1e kl. B thuis tegen het vorig seizoen gedegradeerde XerxesDZB. Het werd met een 3-0  overwinning een droomstart!. Zaterdag moet men op bezoek bij alweer een degradant uit de hoofdklasse namelijk Nootdorp, die uit wisten te winnen met 1-3 bij BVCB. Een moeilijk klusje dus voor de mannen van Peter Klomp.

In de 3e kl. D stond er al direct een derby op het menu met Rhoon tegen Rijnmond H. Sport. Het werd zeker in de 1e helft een mooi duel met uiteindelijk een terechte winnaar, al scheelde het heel weinig of de Hoogvlieters hadden een 1-4 tussenstand nog uit handen gegeven. Zover kwam het niet en kon men met een 3-4 zege met  de punten naar Hoogvliet terugkeren.

Zaterdag moet Rhoon op bezoek bij DVO’ 32, dat uit bij VDL de volle buit wist te halen. Ook dat zal niet makkelijk worden voor de Rhoonaars.  Overigens ontvangt Rijnmond H. Sport zaterdag datzelfde VDL. Wellicht een mogelijkheid om hun puntenaantal te verdubbelen! Of dat gaat lukken gaat Arie Korteweg voor ons bekijken in de wedstrijd van de week!!

Pernis verloor in Mijnsheerenland in de 4e kl. H kansloos van GOZ met 3-0. Een valse start dus voor Pernissers die hopen het verloren 3e klasse schap dit seizoen weer terug te veroveren, Maar dan zullen er wel punten gepakt moeten worden om te beginnen zaterdag thuis tegen Goudswaardse Boys  die overigens zaterdag vrij waren.

WCR zag in deze zelfde klasse ook een goede start in het water vallen door in een doelpuntrijke wedstrijd uit tegen SCO’63 met 6-4 het onderspit te delven. Ook de Rhoonaars hebben snode plannen, maar de punten hè!! Wellicht kan daar komend weekend een begin mee gemaakt worden als ZBVH op bezoek komt, die overigens hun eerste wedstrijd wel wisten te winnen thuis tegen Hekelingen. Dus ook dit zal niet makkelijk worden voor de geel/blauwen.

Ook Meeuwenplaat tenslotte had een slechte start in de zondag 2e Kl. D, door uit bij VVIJ met 3-0 te verliezen. Zondag krijgt men de kans revanche op zichzelf te nemen door thuis te winnen van COAL, die thuis hun eerste wedstrijd verloren van Antibarbari.

Met de korfballers blijft het vooralsnog niet goed gaan. Zo verloor RWA thuis in de 1e Kl. F, weliswaar met slechts 1 doelpunt verschil van koploper KCR, maar ook dat leverde helaas geen punt op en zo blijft men met 0 punten op een gedeelde laatste plaats staan. Er zal dus echt wat moeten gebeuren om niet in serieuze problemen te komen. Zaterdag speelt men opnieuw thuis en wel tegen Albatros, een ploeg waar men het altijd moeilijk tegen heeft. Hopelijk weet men dat dit keer om te draaien. De punten zouden meer dan welkom zijn!!

In de 4e Kl. H verloor Nikantes uit met maar liefst 18-7 van Olympia en bezet daarmee na 2 wedstrijden ook net als RWA een gedeelde laatste plaats met 0 punten. Of daar zaterdag verandering in komt betwijfeld ik, als men op bezoek moet bij koploper Zaamslag. Maar ja, gelukkig blijft sport onvoorspelbaar, dus wie weet!

Al met al weer een sportweekend om naar uit te kijken, waarbij wij in ‘Albrandswaard Sport’ tussen 14.00 en 17.00 ervoor zorgen dat u er niets van hoeft te missen. Met Arie langs de lijn, Jeroen techniek en muziekkeuze en ikzelf dit keer als presentator hopen we er weer wat moois van te maken!!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 107 times, 1 visits today)