Rijnmond H Sport – sc WCR wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Na 2 weken min of meer vakantie, voor de één wat meer dan de ander, gaat het normale competitiegebeuren bij de voetballers weer verder. Hierbij gaan wij ons zo langzamerhand opmaken voor de beslissende weken wat de promotie-, handhaving- of degradatie aangaat!

Met dat eerste is Barendrecht in de 3e Div. B hard bezig. In de topper van afgelopen week thuis tegen StedDoCo, was dat duidelijk te merken. Het parool voor beiden was in elk geval: niet verliezen en meestal levert zoiets dan een gelijkspel op, zo ook in dit geval. Daar zullen de gastheren het meest mee ingenomen zijn, want weliswaar blijft men in puntenaantal gelijk, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Al is daarmee het pleit nog lang niet beslist. Zo staat zaterdag de lastige uitwedstrijd in het uiterste zuidelijke puntje van Limburg tegen Meerssen op het programma. Het verschil in punten tussen beiden bedraagt 17, maar dat zegt in dit geval niet alles, aangezien de Limburgers de meeste punten thuis behalen. Dus oppassen geblazen, anders wordt het een stille en nog langere terugreis!! Overigens begint de wedstrijd pas om 18.00 uur!

In de 4e Div. B heeft Poortugaal eindelijk zijn vorm weer een beetje te pakken. Na 3 gewonnen wedstrijden op rij, waarbij de bekerkraker tegen Smitshoek (5-2), begint het lekker te draaien.  Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Capelle. Een echte graadmeter om te kijken of de opwaartse trend doorzet!  Weliswaar hebben de Capellenaren 4 punten minder, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Dus ook weer een belangrijke wedstrijd voor beiden. Ik hou het dan ook op een gelijkspel!

Voor Smitshoek staat er in diezelfde klasse de eveneens belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen Zwaluwen V. Beiden hebben 31 punten alleen hebben de gastheren hebben er een wedstrijd minder over gedaan, vandaar dat zij 2e staan, achter het ongenaakbare ASWH, en de gasten op een 3e plaats. Spanning alom dus, niet zozeer om het kampioenschap, maar wel om een promotieplaats in de nacompetitie! Alles overziende zou dit dus ook zomaar een gelijkspel kunnen worden. 

In de 3e Kl. D, staat Rhoon nog steeds op een veilige 4e plek met 25 punten. Dat zijn er maar liefst 19 meer dan hekkensluiter Rozenburg. Onnodig te zeggen dat zij in zwaar weer verkeren. En ja een kat in het nauw…enz. Dat heeft Rhoon ook ondervonden in de wedstrijd tegen DVO ’32, dus men is gewaarschuwd. Normaliter moet die 3 punten opleveren, maar denk aan de kat!!

Over zwaar weer gesproken dat geldt eigenlijk ook voor Meeuwenplaat. Weliswaar hebben zij 15 punten, maar staan daarmee toch nog in de gevarenzone van met name de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Tegenstander Vierpolders die zaterdag op bezoek komt heeft 5 punten meer en staat op een gedeelde 6e t/m 8e plaats. Eigenlijk een soort 6 punter, die moet helpen uit de gevarenzone te komen of erin te blijven. Ik durf geen voorspelling te doen, maar hopen mag in het voordeel van de Hoogvlietenaren toch??!! Of dit uitkomt gaat Marco Gouw voor ons bekijken en verslag van doen!!

In de 4e Kl. F staat de derby tussen Rijnmond H. Sport tegen WCR op het programma. Ook hier een belangrijke wedstrijd met tegenstrijdige belangen. WCR verdedigt een 3e plek met 24 punten uit 13 wedstrijden, terwijl Rijnmond H. Sport met 15 punten uit 13 wedstrijden evenals hun Hoogvlietse buurman in de gevarenzone zit.  Normaliter zou WCR het klusje moeten kunnen klaren, maar ja ook hier is er weer een kat in het spel en betreft het een uitwedstrijd, dat maakt het allemaal een stuk onvoorspelbaarder! Vandaar dat het onze wedstrijd van de week is, waarbij Dick van der Meer het live verslag verzorgt!

In de 5e Kl. D gaat Pernis op bezoek bij Simonshaven. De nummer 2 tegen de gedeelde nummer 7 en 8. Het puntenverschil bedraagt 9 in Pernis voordeel. Normaal gesproken, moeten ze dit kunnen winnen en daar gaan we ook vanuit, al was het maar om de strijd om het kampioenschap met GOZ nog spannend te houden!!!!

De korfballers hebben nog een vrij (vakantie) weekend, maar de voetballers moeten gelijk weer behoorlijk aan de bak, zowel wat de bovenste- als de onderste plaatsen aangaat. En uiteraard gaan wij dat in onze sportuitzending zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur allemaal volgen m.u.v. Barendrecht i.v.m.  met het late aanvangstijdstip!

We doen dit met 2 live verslagen en voor het overige houden de diverse correspondenten ons op de hoogte via de app of via een verslag in de rust en na afloop. Iets wat Paul Marseille, onze presentator die middag, allemaal voor ons in goede banen zal leiden, zodat we niets hoeven te missen van het gebeuren op de velden bij onze regioclubs. De techniek en muziekkeuze is daarbij in de kundige handen van Hans Hotting. 

Wat rest is hopelijk een mooie en spannende sportmiddag!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 27 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *