Rijnmond H. Sport – GHVV ’13 wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Komend weekend heeft Prins Carnaval het voor het zeggen en het weekend daarop begint hier in de regio de voorjaarsvakantie, met andere woorden het ideale moment voor de voetballers om een weekendje vrij te zijn of te bekeren of in te halen en dat gaat dan ook gebeuren. Alleen jammer voor die ploegen die net in een flow zaten, want zie dat dan maar eens vast te houden!

Zo hebben de spelers van Barendrecht een weekend zonder verplichtingen en kan men even bijkomen van de race naar de top, want met 44 punten staan ze nu fier bovenaan. En die rust kan men goed gebruiken om zich voor te bereiden op de topper tegen SteDoCo van volgend weekend.  Maar daarover volgende keer meer.

Ook Poortugaal en Smitshoek waren in principe vrij, althans als ze zich niet geplaatst hadden voor deze bekerronde en ook niet tegen elkaar geloot zouden hebben. Maar dat deden za wel, dus hebben we geen 2 derby’s dit seizoen maar drie!! Daarbij was Poortugaal de gelukkige om een thuiswedstrijd te loten. Beiden wonnen afgelopen weekend. Smitshoek thuis tegen LRC en Poortugaal heel verrassend uit tegen het hogerstaande ‘s-Gravenzande. Hopelijk vormt dat de opmaat naar een mooie competitiereeks, want wat aangaat kunnen ze nog wel wat puntjes gebruiken. Datzelfde geldt voor Smitshoek, al schurken die al wat dichter tegen de topploegen aan. Een voorspelling? Er komt in elk geval een winnaar en het zou leuk zijn als dat dit keer Poortugaal zou zijn, aangezien zij verreweg de meeste keren de confrontatie tussen beiden verloren. Maar ook Smitshoek zou prima zijn hoor, het blijft in elk geval binnen onze regio.

Ook Rhoon heeft het tot deze ronde geschopt, maar we denken wel dat het daarmee afgelopen is, aangezien zij thuis moeten aantreden tegen HBS, een 4e Divisionist uit dezelfde Divisie 4B als Poortugaal en Smitshoek. Al heeft Hercules laten zien wat er met inzet en enthousiasme allemaal mogelijk is. In elk geval een mooie ervaring!! We wensen ze in elk geval veel succes toe. De wedstrijd begint om 15.00 uur!

Meeuwenplaat heeft in de 3e Kl. D wel competitieverplichtingen en moet aantreden in Oostvoorne tegen OVV.  Een belangrijke wedstrijd aangezien beiden in de gevarenzone verkeren. OVV met 15 punten op een 11e plaats en Meeuwenplaat met 12 punten op een 12e plaats. Willen de Hoogvlietenaren niet nog verder in de problemen komen, zal er een positief resultaat gehaald moeten worden en daar duimen we dan ook voor!! 

In de 4e Kl. F komen zowel WCR als Rijnmond H. Sport in actie, waarbij beiden ook een belangrijke ontmoeting tegemoet gaan. WCR ontvangt om te beginnen Abbenbroek. De Rhoonaarts staan op een 3e plaats met 21 punten en de gasten op een 5e plaats met 17 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Typisch dus zo’n aan- of (voorlopig) afhaken gebeuren. En meestal leidt dat tot een gelijkspelletje, al hopen wij natuurlijk dat de volle 3 punten in Rhoon blijven.

Rijnmond H. Sport gaat op bezoek bij GHVV ’13. Het belang van deze wedstrijd is een heel andere: namelijk om te proberen uit de gevarenzone te komen. Beiden hebben 15 punten en moeten eigenlijk winnen om te kunnen stijgen. Dus ook hier  lonkt weer een gelijkspel,  al hopen we ook hier uiteraard met de Hoogvlieters op meer!!! Of dat gaat lukken doet Alex Hordijk ons verslag van deze wedstrijd van de week!

In de 5e Kl. D ligt het voetbalgebeuren voor het grootste gedeelte stil en mag Pernis weer 14 dagen uitrusten van de uitoverwinning tegen Flakkee!

De korfballers moeten wel aan de bak, althans 2 van de 3, want hier is Nikantes de “gelukkige” die vrij is.

RWA ontvangt in de OKC Spirit en blijft nog steeds hopen op hun eerste punt, waar ze afgelopen weekend tuit bij OVVO dichtbij waren. Wie weet gaat het nu wel lukken.

Vitesse speelde gelijk bij Rohda en krijgt nu

Al met al dus toch nog een leuke sportmiddag waarvan wij zoals gewoonlijk op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur verslag doen. Dat laatste door diverse persoonlijke problemen slechts met 1 live verslag. Vanuit de studio houdt echter presentator Dick van der Meer ons uitgebreid op de hoogte van al het andere gebeuren op de velden, mede aangeleverd door onze correspondenten ter plekke! Daarnaast verzorgt hij ook nog de techniek en muziekkeuze!

Dus……………..  hoeven we niets te missen!!

Met sportieve groet,

Erwin.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *