Rhoonse Djamairo Hoft vice-kampioen in GK4 Kart Series 

Genk – Djamairo Hoft is in het eindklassement van de GK4 Kart Series op de tweede plaats geëindigd van de Mini-Parilla Nationaal. De 9-jarige karter uit Rhoon reed tijdens de afsluitende race in Genk naar een fraai podium. In de finale in de regen kwam de rijder van SignMind Racing sterk opzetten en dat bekroonde hij met een derde plaats in het dagklassement. 

Djamairo rijdt sinds kort met een nieuwe livery van SignMind Racing en de Surinaamse vlag is uiteraard nog terug te vinden op zijn helm. De talentvolle karter kan terugkijken op een sterk seizoen in de Mini-Parilla Nationaal klasse. “Het hele seizoen zit ik er al goed bij. Ik ben tweede geworden in het kampioenschap en dat is natuurlijk heel leuk. Nu heb ik weer een mooie grote beker gewonnen.” 

Rhoonse Djamairo Hoft vice-kampioen in GK4 Kart Series Foto’s Bas Kaligis/RaceXpress.nl

“Ik denk dat dit mijn beste race van het seizoen was”, zo kijkt Djamairo terug. “Het waren moeilijke omstandigheden en ik had lang niet in de regen gereden. Aan de ene kant was het wel leuk dat het voor de finale begon te regen. Het geeft een extra uitdaging en het is leuk om in de regen te rijden. Aan de andere kant had het niet gehoeven, omdat het nu extra spannend was voor het kampioenschap.” 

Djamairo begon zijn laatste GK4-racedag met een 14e tijd in de warm-up, maar liet in de kwalificatie zijn snelheid zien. Met een 1:02.339 zette hij een veelbelovende P2 op het bord. “De kwalificatie ging goed en de eerste race ook. Daarin moest ik als tweede starten en ben ik ook als tweede geëindigd. Ook tijdens de tweede race was het nog droog, maar ik kreeg een tik aan de zijkant en daardoor spinde ik. Dat was wel balen. Ik viel terug en kwam als negende over de finish.” 

Voor de finale begon het fors te regenen. “Ik moest wel even omschakelen, andere lijnen rijden, buitenom rijden en grip zoeken. Het was veel glijden en dat maakte het best wel moeilijk. Aan de ene kant moet je hard rijden, maar je moet ook de kart op de baan zien te houden. Met het oog op het kampioenschap kon ik niet alle risico’s nemen. Toch ben ik heel blij met een podium in de laatste race. Dat voelde heel goed, het was een goede prestatie in deze omstandigheden.” 

Djamairo wil graag zijn ouders bedanken, het team van SignMind Racing van teambaas Bjorn Bakker en karter Temmo Koopmans. “Hij heeft me goed geholpen met tips.” 

Djamairo Hoft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Romano Hoft Montage. 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *