Rhoon- VVOR wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Wat de regioclubs aangaat zijn de finaleweken bijzonder teleurstellend begonnen! Van de 8 wedstrijden werden er maat liefst 7 verloren en slechts 1 gewonnen, met de ontluisterende doelcijfers van 5 voor en 30 tegen. Voor een aantal clubs maakt dit niet zoveel uit, omdat ze toch niet meer kunnen promoveren of degraderen, maar dat geldt niet voor iedereen, er zijn die de punten nog hard nodig hebben.

Overigens hoort Barendrecht in de 3e div/ A bij die eerste groep. Zij waren ook de enige die afgelopen zaterdag wonnen en wel met 3-1 van laagvlieger DOVO. Ze staan daarmee nu met 47 punten op een solide 4e plaats. Zaterdag wacht de. uitbeurt tegen Ter Leede. De Sassenheimers staan op een 12e plaats met 38 punten en kunnen derhalve nog wel 3 puntjes gebruiken. Dat zal ze denk ik ook wel lukken, mede gezien het feit dat uitwedstrijden niet de puntenpakkers voor de Barendrecht bleken te zijn en er voor hen ook niets meer op het spel staat!

Onze beide hoofdklassers zijn vrij dit weekend en komen pas volgende week op Hemelvaartsdag in actie. Daarover begin volgende week in een extra sportcolomn meer!!

In de 3e Kl. C verloor Rijnmond H. Sport, zoals verwacht, de uitwedstrijd tegen de nieuwbakken kampioen VFC  met maar liefst 5-0. Aangezien ook de ploegen rondom hen heen punten morsten, bleef de schade beperkt, maar er moeten in de komende 3 wedstrijden echt nog wel wat punten gepakt worden, om niet in ernstige problemen te komen. Of dat zaterdag al gaat lukken is de vraag als de nummer 2 van de ranglijst Zuidland op bezoek komt. Het verschil in punten tussen die twee bedraagt maar liefst 21 stuks. Misschien dat de echte noodzaak om te winnen voor de Hoogvlietenaren  de doorslag zal geven, al houden wij het vooralsnog voorzichtig op een gelijkspelletje.

In de 3e Kl. D verkeert Rhoon in een zelfde positie. Ook zij hadden een zware uitwedstrijd tegen de nummer 2 SSS en verloren die dan ook met 4-0. Ze staan nog op een 10e en veilige plek, maar zullen ook echt wat punten nodig hebben om definitief weer rustig te kunnen ademen. Alleen hebben ook zij de pech dat er een sterke tegenstander op bezoek komt t.w. VVOR, die na de winterstop een behoorlijke stijging op de ranglijst gerealiseerd heeft. Ze staan nu dan ook 6e met 33 punten en dat zijn er 8 meer dan de Rhoonaars. Dus alle hens aan dek zou ik zeggen, geen excuses meer maar punten hebben we nodig!! Of dat ook gaat lukken daar mag ik zelf verslag van gaan doen in de wedstrijd van de week!

Voor Pernis dreigt, in de 4e Kl. G na de 3-0 nederlaag tegen mede degradatie-concurrent SVV, het doek te vallen. Het bracht hen weer op de 12e en laatste plaats. Zaterdag komt Blijdorp op bezoek en ook valt helaas van die wedstrijd weinig goeds te verwachten. Het verschil tussen beiden bedraagt 20 punten en ja dat zegt eigenlijk wel genoeg. Omdat nu eenmaal gedeelde smart halve smart is, gaat Dick van der Meer voor ons deze wedstrijd verslaan en tevens peilen hoe men daar, sportief gezien, tegen de toekomst aankijkt!

Ondanks de thuisnederlaag met 1-2 tegen GOZ zijn er gelukkig over WCR in de 4e Kl. H betere berichten te melden. Ze staan op een 6e plaats met 32 punten, 4 minder dan ZBVH waar men zaterdag op bezoek moet. Een overwinning zou hen dan ook dicht bij een 5e plaats op de ranglijst brengen. Geweldig als ook dat nog zou lukken!! Ook hier dus duimen geblazen!!!!

In de zondag 2e Kl. D is de opleving van Meeuwenplaat van korte duur geweest. Zondag werd er maar liefst met 0-8 thuis verloren van Concordia. Ze bezetten daarmee de voorlaatste plaats met 16 punten. 34 minder dan de tegenstaander van zondag het op de 2e plaats staande HVV. Een 1 op het toto formulier is dan ook in dit geval een zekerheitje en de enige hoop is dat de schade beperkt blijft!!

De korfballers begonnen met wisselend succes aan het vervolg van de veldcompetitie. Zo verloor RWA in de 1e Kl. F uit van Fortis met 16-14. Waardoor ze zich in plaats van veilig te spelen een beetje meer in de nesten werkten. Daarbij wacht hen zaterdag ook nog eens een zware uitwedstrijd tegen het op de bovenste plaats staande KOAG. De vorm van de zaalcompetitie zal dan ook echt nodig zijn om hier met een goed resultaat vandaan te komen. We duimen ervoor!

In de 4e Kl. F deed Nikantes het omgekeerde door als hekkensluiter te gaan winnen met 10-13 bij het hoger staande Olympia. Een opsteker dus, die hopelijk dan ook een vervolg krijgt uit tegen Oranje Nassau. Het verschil in punten tussen beiden bedraagt slechts 3 en is dus overbrugbaar! We zijn benieuw of dit ook gaat lukken!!!

Alles overziende komt er dus weer een sportief, gezien, spannend weekend aan met mooie en voor de regioclubs belangrijke wedstrijden. Uiteraard gaan we daar zaterdagmiddag als ‘Albrandswaard Sport’ weer uitgebreid verslag van doen! In de eerste plaats door 2 live verslagen, terwijl vanuit de studio de overige wedstrijden op de voet gevolgd zullen worden, tezamen met het overige sportnieuws. Presentatie Arie Korteweg en de techniek plus muziekkeuze is in handen van Hans Hotting

Tot zaterdag dus!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 23 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.