RET weer op volle kracht

Nu de scholen weer zijn begonnen en de meeste mensen terug zijn van vakantie, rijdt de RET weer op volle sterkte. Bussen, trams en metro’s rijden vanaf nu vaker dan tijdens de zomerdienst van de afgelopen weken.

Op maandag 17 augustus haalde de RET uit voorzorg alle kleine bussen uit de roulatie, omdat uit een TNO-studie bleek dat er nader onderzoek nodig is naar de coronamaatregelen in deze voertuigen. Dat onderzoek doet TNO nu. Andere voertuigen konden blijven rijden, omdat dit voorbehoud specifiek voor de kleine bussen geldt.

Het vrij plotselinge besluit om kleine bussen uit voorzorg aan de kant te zetten, had direct gevolgen voor de bediening van gebieden waar soms weinig of geen alternatieven zijn en kwam voor reizigers, chauffeurs en andere betrokkenen als een verrassing. De RET heeft nader onderzocht welk type kleine bussen wel en niet kan rijden op basis van het TNO-onderzoek. Het resultaat:

  • De buslijnen 74, 79 en 121 rijden vanaf maandag 31 augustus weer met de oorspronkelijke voertuigen. Nadere inspectie door de RET wijst uit dat het type bussen op deze lijnen wel kan rijden, ook op basis van het TNO-onderzoek.
  • Hetzelfde geldt voor de STOPenGO-diensten in Lansingerland, Maassluis en Vlaardingen. Ook deze rijden vanaf maandag weer.
  • De RET kijkt met de MRDH en de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, Capelle aan den IJssel en Rotterdam of er alternatieven mogelijk zijn voor de buurtbussen in deze gemeenten voordat TNO in oktober met zijn aanbevelingen komt.
(Visited 42 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *