Reese Kuyt nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard

Reese Kuyt wordt het komende schooljaar de kinderburgemeester van Albrandswaard. Zij is de opvolger van Zoë Luna Brasser. Een speciale selectiecommissie heeft Reese afgelopen woensdag gekozen uit de zeskandidaten die op deze speciale functie hadden gesolliciteerd. Op 29 juni 2020 neemt Zoë afscheid als kinderburgemeester van Albrandswaard en wordt Reese als nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd.

Reese Kuyt is de derde kinderburgemeester van Albrandswaard. De selectiecommissie had een moeilijke taak. Ze moesten de sollicitatie van zes bevlogen kinderen beoordelen. De kinderen hadden na de oproep om te solliciteren alle zes een filmpje ingestuurd. Afgelopen woensdag mochten zij zich presenteren voor de sollicitatiecommissie en vertellen waarom ze graag kinderburgemeester wilden worden.
Sollicitatiefilmpjes

De kinderburgemeester is het aanspreekpunt voor en de spreekbuis van alle kinderen in Albrandswaard. De selectiecommissie toetste de kinderen met name op de belangrijkste kwaliteiten die een kinderburgemeester moet hebben: je durft te zeggen wat je denkt, je weet wat er speelt op school en in de buurt, je durft te praten in het openbaar en je hebt tijd om naar activiteiten te gaan in Albrandswaard, zoals de Sinterklaasintocht.

Reese kwam naar voren als de nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard. In haar sollicitatie vertelde ze dat ze zich in gaat zetten voor gelijkheid onder kinderen, veiligheid voor kinderen en voor gezond eten op school.
Samen aan de slag

Burgemeester Jolanda de Witte kijkt ernaar uit om samen met Reese het komende schooljaar de gemeente Albrandswaard voor de jeugdige inwoners op de kaart te zetten. “Samen gaan we aan de slag om te horen hoe we kinderen kunnen laten meedenken en beslissen over wat er in de gemeente gebeurt.”

De burgemeester vindt het belangrijk om te weten wat er onder de jeugd van Albrandswaard leeft: “De beslissingen van nu zijn van invloed op de toekomst, de toekomst van onze kinderen. Hun mening doet er daarom echt toe. Aan kinderen die ideeën hebben over wat er anders en beter kan in Albrandswaard wil ik vragen: ‘laat je horen!’ Stuur ons een e-mail of brief en dan gaan we ermee aan de slag.”

(Visited 98 times, 1 visits today)