Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden doneert € 5.000 voor Herinneringsbos

Dit jaar bestaat de RABOBANK 125 jaar en om dat te vieren met de gemeenschap heeft de vestiging Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden een bedrag van € 125.000 ter beschikking gesteld om te investeren in lokale duurzaamheidsoplossingen en projecten in ons leefgebied.

Derhalve heeft de Stichting Bomenridders Albrandswaard een aanvraag bij hen ingediend om vanuit dit “jubileumfonds” een donatie te doen voor de aanleg van het Herinneringsbos Albrandswaard. Onlangs is de eerste jubileumboom geplant in het Park van Rhoon, maar het is de bedoeling om in de buurt van de kernen Poortugaal en Rhoon-Portland blijvende locaties te krijgen waar we zo’n bos kunnen aanleggen. En waar bewoners in het kader van een jubileum, geboorte, feest, overlijden of andere memorabele momenten een boom kunnen planten ter herinnering aan een persoon of gebeurtenis. Vandaar dat is gekozen voor de “neutrale” benaming herinneringsbos.

Een herinneringsboom van Bomenridders Albrandswaard

“We zijn bijzonder en blij verrast met het bericht van de RABOBANK dat het verzoek daarvoor door hen is ingewilligd en dat we een bijdrage van € 5.000 hiervoor tegemoet kunnen zien. Een mooier en beter uiteinde hadden we ons niet kunnen wensen”

De uitreiking is op 24 januar. We hopen dat er dan nog gelegenheid is om de gift om te zetten in een eerste aanplant deze winter, anders zal dat eind 2024 gebeuren op een van de locaties die de gemeente ons heeft voorgesteld in de buurt bij de kernen van Albrandswaard.

Binnenkort zullen we hier met de Gemeente verder over praten zodat er in het Groenbeleidsplan van hen ook ruimte en middelen kunnen worden vrijgemaakt voor deze al jaren gekoesterde wens van zowel de politiek als de inwoners van Albrandswaard.

Stichting Bomenridders Albrandswaard

(Visited 26 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *