Project Shelter Me op RTV ALbrandswaard

Deze week staat het project Shelter Me van de Stichting Greyhoud Rescue centraal in de infoprogramma’s van RTV ALbrandswaard.

Er wordt deze week in de programma’s meerdere malen overgeschakeld naar Spanje voor een update en dagelijks is er in het programma Albrandswaard Lokaal aandacht voor het project.

Op zaterdag staat InfoMagazine volledig in het teken van Shelter Me. Het programma wordt dan gepresenteerd door Herman Spijkers, Herman ten Broeke en Erik Boer. De gasten die worden uitgenodigd staan allemaal in relatie tot dierenwelzijn.

Project Shelter Me is een initiatief om aandacht te vragen voor het leed dat Spaanse jachthonden moeten doorstaan.

De jacht heeft van oudsher een prominente plaats in Spanje. Spanje heeft de twijfelachtige eer om koploper te zijn in Europa als het gaat om het aantal dieren dat per jaar wordt gedood. Galgo’s en Podenco’s zijn de rassen die voornamelijk worden gebruikt voor deze jacht, gefokt voor de jacht en gebruikt als gereedschap om de jacht mogelijk te maken. Na het jachtseizoen worden deze honden in grote aantallen gedumpt. Als ze te oud, niet snel genoeg of gewoon niet goed genoeg zijn, worden de gelukkigen naar een opvangcentrum gebracht. Ze krijgen kans op een beter leven. Helaas hebben veel honden niet zoveel geluk. Ze worden opgehangen, in een put gegooid, verbrand of neergeschoten. De honden die wel bij de jager mogen blijven maar niet meer geschikt zijn om te jagen, worden vaak aan een ketting in een schuur geplaatst en gebruikt voor de fokkerij.

Door dit misbruik voortdurend onder de aandacht te houden, worden steeds meer mensen zich bewust van deze gruweldaden, mede door de aandacht op sociale media, onderwijs en de politieke lobby. Project Shelter Me is een kleinschalig initiatief gestart door Anneke en Cathalina om de communicatie een boost te geven.

Kijk voor alle informatie op www.shelterme.nl

(Visited 98 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *