Prijsvraag ” Breede Vliet ” zorgt voor creativiteit

In september organiseerde Argos Zorggroep een prijsvraag voor de nieuwbouw Breede Vliet in Hoogvliet. Deelnemers konden een prijs winnen voor het bedenken van de leukste namen voor de woonzorggroepen én voor een goed idee voor mooie en herkenbare naambordjes bij de kamers van bewoners. Het was niet makkelijk om uit alle inzendingen een winnaar te kiezen, maar de jury was overtuigd van twee inzendingen.

Linda Steenhoek, sociaal pedagogisch hulpverlener bij Argos Zorggroep, stuurde volgens de jury de meest toepasselijke inzending in voor de namen van de woonzorggroepen. Omdat Breede Vliet niet ver van de Maas ligt, stelde Linda voor om de woonzorggroepen te vernoemen in het thema ‘watergang’, zoals soorten boten, bootonderdelen en terminologie uit de scheepvaart. Namen die heel passend zijn, niet alleen vanwege de ligging van Breede Vliet met een (rolstoel)wandelpad naar het uitkijkpunt bij de Maas, maar ook omdat de woonzorggroepen en het huis samen het schip zijn waarop we varen.

Voor de naambordjes is het winnende idee ingestuurd door Marja Doolaar, vrijwilligster in DrieMaasHave in Maassluis. Marjo stelde naambordjes voor met een foto van de bewoner zelf of een foto van iets dat herkenbaar is of waarde heeft voor de bewoner. Bijvoorbeeld een foto van een bloem of een foto van vroeger. Voor extra herkenbaarheid stelde Marja voor om elk bordje een herkenbare kleur te geven.

Beide ideeen worden de komende tijd uitgewerkt tot een praktisch bruikbaar ontwerp.

(Visited 179 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *