Presentatie ‘Rolfverhalen’ aan burgemeesters

ALBRANDSWAARD – Vrijdag 29 november a.s.om 15.30 uur overhandigt de voorzitter van Stichting ROLF, Erwin de Jongh op het gemeentekantoor aan de Hofhoek in Poortugaal aan burgemeester Jolanda de Witte, kinderburgemeester Zoë Luna Brasser en wethouder, cultuur van Albrandswaard, Mieke van Ginkel, twee boeken uit een serie van vijf ‘Rolfverhalen’.

Het zijn boeken voor de oudere jeugd en volwassenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van onze regio IJsselmonde.‘Rolf en de schoften van Scoonderloo’ (1196) en ‘Rolf en de geest van Overmaesche’ (1197) zijn de titels van de boeken. De Rolfverhalen werden geschreven door Ruud de Jong, de geestelijke vader en bedenker van de ‘Rolfmusicals’ en de tekeningen zijn gemaakt door Hans Brouwer.In aansluiting op de musical Rolf (in 2007) en de Rolf route ( juni 2018) komen er nu de boeken. De verhalen gaan over de belevenissen van het zwervertje Rolf die opgroeit in een periode, waarin de polders en het landschap ontstaan van het huidige eiland IJsselmonde; het gebied van Hoogvliet tot Dordrecht.

De inhoud is gebaseerd op archeologische vondsten en het erfgoed van de regio. Door QR-codes wordt u verbonden met Oudheidkamers en Historische Verenigingen om uw kennis te verdiepen.
De presentatie met de wethouders, raadsleden en andere genodigden in een klein programma, waarin de crew van de musical een paar liederen laat horen en waarbij ook Biggo van Duyveland aanwezig is.

De boeken zijn vanaf 29 november te koop op diverse verkooppunten voor de prijs van € 12.50 per stuk. De opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de Stichting ROLF.

De boeken zijn onder meer verkrijgbaar bij . AH Mahu, Julianastraat Rhoon , Primera Rhoon, Bruna Binnenban Hoogvliet, The Read Shop Barendrecht.en op de website van de Stichting Rolf:  www.musicalrolf.nl Zie ook de posters op diverse plaatsen in Albrandswaard.

(Visited 160 times, 1 visits today)