Pernis protesteert tegen gaswinning

De inwoners van Pernis pikken het niet dat minister Wiebes de NAM een vergunning heeft verstrekt om tot 2030 verder te gaan met gaswinning in de bodem onder Pernis.

Ondanks negatieve adviezen van zowel de provincie als de gemeente Rotterdam zet de minister door ondanks de gevaren die gaswinning de afgelopen jaren de provincie Groningen heeft opgeleverd.

Het steekt de inwoners dat Wiebes ongevoelig is voor de instanties die negatief hebben geadviseerd maar ook dat er geen enkel contact is geweest met de inwoners van het dorp. Zo werd de gebiedscommissie volledig verrast door de afgifte van de vergunning en is er ook geen inspraak avond of informatie avond voor bewoners georganiseerd.

Eerder al besloot wethouder Bonte van de gemeente Rotterdam om naar de rechter te stappen nadat de minister zijn zienswijze terzijde had geschoven.

De bewoners ondertekenen momenteel massaal de petitie tegen gaswinning die te vinden is op petities.nl en roept ook mensen buiten Pernis om hen te steunen. Meer informatie staat ook op de Facebookpagina Stop Gaswinning Pernis.

(foto Martien Snikkers)

(Visited 82 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *