Pernis – Fortuna Be Quick wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

We beginnen deze column in Barendrecht waar BVV het afgelopen weekend op bezoek moest naar Meersen om het daar op te nemen tegen de Limburgers.
Het werd een 3-1 zepert voor de mannen van trainer Leen van Steensel waardoor het de koppositie weer moest overdragen aan SteDoCo. Barendrecht heeft nu een punt minder dan de huidige koploper, maar ook een wedstrijd minder gespeeld, en dus nog alle kans de opgelopen schade uit Meersen te herstellen.

Komend weekend wederom een uit beurt voor de Barendrechters.
Ditmaal gaat de reis naar Zeeland alwaar Hoek om 18:00 uur de gastheer van Barendrecht zal zijn.
Hopelijk gaan de punten in de vroege avonduren in de bus mee terug naar Zuid Holland.

In de vierde divisie mag Smitshoek proberen de afstand op koploper ASWH nog wat verder te verkleinen.
In verliespunten dan want de mannen van trainer Edwin de Koning hebben nog een tweetal wedstrijden in te halen. Winst op koploper ASWH dit weekend zou de spanning in de bovenste helft van de competitie weer helemaal kunnen terugbrengen, als ook beide inhaalwedstrijden in winst kunnen worden omgezet.
Maar first things first en dat zou een overwinning op de huidige koploper moeten zijn.

In dezelfde vierde divisie spelen ook Poortugaal en Heerjansdam tegen elkaar.
Voor de bezoekers is dit as zaterdag een must win wedstrijd omdat zij zijn afgegleden naar een positie die nacompetitie voor behoud in de vierde divisie gaat inhouden.
Poortugaal daarentegen zit in een lekkere flow van, incl de district beker wedstrijd tegen Smitshoek, 4 zeges op een rij en zou daar graag een vijfde aan toe willen voegen om zo ook de druk op de tweede plaats van Smitshoek te leggen. Of dat gaat lukken zullen we met hulp van Jos Boef van Poortugaal aan u laten weten.

In de derde klasse deden beide Albrandswaard vertegenwoordigers het vorige week voortreffelijk.
Rhoon zette Rozenburg met 3-0 aan de kant en mag dit weekend de degens kruisen, in Oostvoorne, met OVV.

De groen witte thuisclub kan de punten goed gebruiken om (rechtstreekse) degradatie te ontlopen maar Rhoon kan bij winst, een week voor de onderlinge confrontatie op ‘De Omloop’, de druk op koploper Excelsior’20 blijven houden.We hopen dus duidelijk op een zege van de mannen van vertrekkend trainer Raymond Kuipers. Via Marco van Wassenaar blijven we op de hoogte van de wedstrijd in Oostvoorne.

Ook Meeuwenplaat deed het vorige week uitstekend.
Vierpolders werd, mede door een hattrick van Youri Rombouts, met 4-1 verslagen en de blauw witte spelen aanstaande zaterdag in Maassluis tegen de nummer 5 van de ranglijst tw MVV’27.
Of deze tegenstander ook aan de zegekar gebonden gaat worden gaan we in de uitzending vernemen via Marco Gouw.

In de vierde klasse won WCR de semi derby in Hoogvliet met maar liefst 1-4 van Rijnmond Hoogvliet Sport. De mannen van Ferry Seton klommen door de zege naar de tweede plaats op 6 punten achterstand van koploper s Gravendeel maar er moet wel bijgezegd worden dat WCR een duel meer speelde dan de koploper. Wil WCR er nog een spannende competitie van maken dan zal OHVV aan de kant geschoven moeten worden.

Ook Rijnmond Hoogvliet Sport moet flink aan de bak dit weekend.
Er zal gewonnen moeten worden van naaste concurrent ZBVH om niet nog verder in de gevarenzone terecht te komen. We blijven dankzij Raymond van Rijnmond Hoogvliet Sport up to date van het score verloop op de Botdreep.

In de vijfde klasse staat een, op voorhand, mooi duel tussen de nummers 2, Pernis, en de nummer 3, Fortuna Be Quick, op het programma.
De mannen van trainer Miquel Munoz wonnen vorige week met 0-2 in en tegen Simonshaven.
De echte krachtmetingen voor Pernis volgen vandaag en volgende week zaterdag, uit bij koploper GOZ, en tussendoor, op dinsdag 5 maart, moet Pernis ook nog het restand van 12 minuten uitspelen bij Vlotbrug, en dan weten we waarschijnlijk wel hoe de kaarten geschut zullen zijn in de 5e klasse D.

De wedstrijd Pernis – Fortuna Be Quick is dan ook de wedstrijd van de week waarbij Dick van der Meer het verslag zal doen vanaf het Deijffelbroekse Park.

Na een pauze van enkele weken gaan de korfballers ook de competitie hervatten. Van Vitesse worden we natuurlijk wekelijks op de hoogte gehouden via Leo vd Pol. De Barendrechters moeten afreizen naar KVA in Amstelveen en de eerste bal zal om 17:00 uur gegooid gaan worden. Dat is net na het einde van de de stand op zaterdag maar de voorbeschouwing van de wedstrijd zit uiteraard wel in de de uitzending.

RWA speelt dit weekend in en tegen Tilburg en wat zou het mooi zijn als de Rhoonaars eindelijk eens van die hatelijke 0 punten af zouden komen. Of dat gaat lukken hopen we u voor het einde van de uitzending nog te kunnen vermelden. De eerste balomwentelingen zullen vanaf 14:45 uur gaan plaats vinden.

Tot slot Nikantes.
Zij gaan hun competitie hervatten met een uitwedstrijd bij Gemini in Gouda.
Ook het resultaat van deze wedstrijd hopen we u nog voor het einde van de sportuitzending te kunnen vermelden. In Gouda start de wedstrijd om 14:35 uur.

Rest mij u te vertellen dat de presentatie als de techniek als de muziekkeuze in handen zijn van Herman Spijkers. En met een goed gevuld programma hopen we u drie uur mooie sport te mogen aanbieden.

Met sportieve groet,

Dick van der Meer

(Visited 35 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *