Ouderen zijn voor avondklok

Zeventig procent van de 60-plussers is het er mee eens dat het kabinet een avondklok wil instellen. Dat blijkt uit een peiling van 50PLUS . De peiling vond plaats op 15 en 16 januari 2021. Ruim 1300 respondenten vulden de vragenlijst in. Van hen is 64 procent man en 36 procent vrouw. Bijna 51 procent van de respondenten is tussen de 60 en 70 jaar; 33 procent 71 tot 80 jaar en 5 procent 81 jaar of ouder. 11 procent van de respondenten is jonger dan 60 jaar.

De helft van de respondenten denkt dat een avondklok tussen 20:00 en 06:00 uur het beste is. En twee derde zegt dat dit zeker gaat helpen om het coronavirus terug te dringen. Eén op de vier senioren denkt dat de avondklok niet gaat helpen.

“Veel van de senioren die we spreken, willen graag licht zien aan het eind van de donkere corona-tunnel,” aldus Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS. “Vooral veel oudere mensen zitten nu al bijna een jaar thuis en zijn veel meer alleen dan voorheen. We horen en zien dat het sociale isolement veel met hen doen en depressiviteit ligt op de loer. En helaas gaat het ook nog wel een tijdje duren voordat alle 60-plussers zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Een avondklok geeft – ondanks het feit dat het voor sommige ouderen gevoelig ligt – perspectief.”

(Visited 18 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.