Oprichter Stichting Ambulance Wens overleden

Kees Veldboer, oprichter en directeur van de Stichting Ambulance Wens, is maandag plotseling aan een hartstilstand overleden. Dat heeft het bestuur van de stichting bekendgemaakt. Veldboer is 62 jaar geworden.

Veldboer begon de Stichting Ambulance Wens in 2007 waarbij t ‘de laatste wens’ voor mensen die niet lang meer te leven hebben ‘ wordt vervult . Voor die tijd was Kees Veldboer zelf ruim twintig jaar ambulancechauffeur. Dankzij zijn inzet en die van vele vrijwilligers zijn in de afgelopen 14 jaar meer dan 16.000 wensen vervuld.

De stichting laat weten erg verdrietig te zijn over het plotselinge overlijden van Kees Veldboer. Ze zegt dat alle geplande wensen waar mogelijk doorgaan “overeenkomstig de wil van Kees”.

Kees Veldboer was bij RTV ALbrandswaard een gast die graag gezien werd. In diverse radio programma’s kwam hij altijd met veel passie vertellen over de Stichting waarbij hij telkens benadrukte dat het niet zijn verdienste was dat de stichting zo succesvol was maar dat dit vooral kwam door de inzet van zijn vrouw en de vele vrijwilligers die hij om zich heen had verzameld.

Het initiatief heeft in meerdere landen navolging gekregen. In Europa, maar bijvoorbeeld ook in Colombia. Kees Veldboer is in 2016 door de Britse BBC onderscheiden met de Outlook Inspirations Award, een prijs voor mensen die inspireren om anderen bij de staan.

RTV Albrandswaard wenst alle nabestaanden en mensen die betrokken zijn bij de Stichting Ambulance Wens veel sterkte met het enorme verlies van deze bijzondere man.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *