Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren

Albrandswaard – Zijn het reactievermogen, het zicht en het gehoor nog goed genoeg? En hoe verloopt het in het verkeer? Kent iedereen de nieuwe verkeersregels? Op dinsdag 5 en 19 november kunnen Albrandswaardersvan 65 jaar en ouder zich vrijwillig laten testen tijdens de Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren.

Deze dagen worden georganiseerd door de gemeente Albrandswaard, in samenwerkingen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Metropool Rotterdam Den Haag. Wethouder Martijn Heezen: ,,De gemeente vindt het erg belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer. Er is veel belangstelling voor de cursus en ik ben blij dat wij op deze manier aan een behoefte kunnen voldoen.”

Wat houdt de cursus in?
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie; nieuwe verkeersregels en actuele onderwerpen zoals het ‘nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Daarnaast worden een ogen-, gehoor- en reactietest afgenomen door specialisten.
Het derde onderdeel van de cursus bestaat uit een rijvaardigheidsrit in de eigen auto of brommobiel met een speciaal opgeleide ritbegeleider. De rit duurt ongeveer veertig minuten. Na afloop volgt er een ritverslag met persoonlijke adviezen ter verbetering van het rijgedrag.


Albrandswaarders van 65 jaar en ouder schreven zich vorig jaar massaal in voor de opfriscursus. In totaal kwamen er 425 aanmeldingen binnen, terwijl er plek was voor 120 cursisten. Daarom is besloten om een vervolg te geven aan de cursus van vorig jaar. Alle mensen die sinds vorig jaar op de reservelijst staan, zijn benaderd om aan de cursus mee te doen. 
Op beide dagen is er een ochtend- en een middagprogramma. Per dagdeel kunnen er maximaal dertig cursisten deelnemen.

De ochtendsessie is van 8.30 tot 12.00 uur, de middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur. 

Op dinsdag 19 november zijn er in het ochtendprogramma nog enkele plaatsen vrij. Inwoners van 65 jaar en ouder kunnen zich hiervoor aanmelden via werkgroepsenioren@kpnmail.nl, ovv Opfriscursus Rijvaardigheid, of via telefoonnummer 0184-685317.

De cursus wordt gehouden bij SV Poortugaal aan de Albrandswaardseweg 84a in Poortugaal.

(Visited 44 times, 1 visits today)