Open monumentendag op 13 september

Zondag 13 september opent het Kasteel van Rhoon de deuren voor de Open Monumentendag

Met een aangepast programma zal deze dag extra luister worden bijgezet, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast een expositie op de Klokkezolder zullen namelijk in het rond het Kasteel gedichten worden voorgedragen door de finalisten van de Ongehoord! gedichtenwedstrijd. Muzikale omlijsting zal er de hele dag zijn door diverse muzikanten en studenten van de Codarts kunstvakhogeschool.

Ongehoord! Bied een gastvrij podium aan aanstormend en aanslenterend talent van alle leeftijden en van elk niveau uit zowel Nederland als België. In een ontspannen, informele sfeer kunnen zowel debutanten in de poëzie als meer gevestigde dichters zichzelf en hun werk presenteren aan een belangstellend gehoor.

Om dit doel te bereiken vormen een vertelling en een muzikaal intermezzo, net als een open podium, vast onderdelen van de programmering. Deelnemende dichters en vertellers krijgen de ruimte hun (nieuwste) publicaties te tonen aan het publiek.
Ongehoord! organiseert een paar keer per jaar een poëziepodium op een bijzondere locatie.

Dit jaar is er wederom (voor de 8e keer) een dichterswedstrijd uitgeschreven. Het thema dit jaar is een kort gedicht van Jules Deelder: ‘De omgeving van de mens is de medemens’. Jules was geen onbekende maar een geregelde bezoeker van het Kasteel (niet alleen van Sparta maar ook dat van Rhoon) dus daar ligt een band. De winnaars uit de 182 inzendingen zullen de winnende gedichten in en rond het Kasteel voordragen aan de bezoekers op Open Monumentendag.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *